13.12.2016. 10:39
4
"Halim mi je rekao: 'Kada bi SDA delegirala ćoravu Maru, ona bi pobijedila na izborima'. Pokušao je to sam, pa je dobio šta je dobio"
Za Source.ba portal govorila je načelnica Općine Visoko, Amra Babić, koja je odnijela laku pobjedu na nedavno održanim lokalnim izborima u BiH, ispred kandidata SDA i nekadašnjeg stranačkog kolege, Halima Zukića.

U prvom dijelu razgovora sa načelnicom Visokog bilo je govora o raskolu na relaciji Amra Babić - SDA, kao i predizbornoj borbi sa Halimom Zukićem, predsjednikom OO SDA Visoko.

Također smo razgovarali o tome da li je Amra Babić dobila ponudu da se vrati u Stranku demokratske akcije, te da li bi istu prihvatila.

Bilo je govora o realizovanim projektima u prethodnom mandatu, kao i projektima koji Visoko očekuju u naredne četiri godine. Jedan od ključnih projekata je voda za 12.000 stanovnika Općine Visoko, a među prvim koji će napokon dobiti vodu su stanovnici Gračanice  kod Visokog. Naša sagovornica tvrdi da će to biti realizovano u njenom drugom mandatu, koji je upravo počeo.

Amra Babić je rođena 1969. godine u Visokom. Od 2012. godine je načelnica Visokog, a prije toga je obavljala funkciju ministrice Ministarstva finansija Zeničko-dobojskog kantona. Od 2004. godine je politički aktivna u Stranci demokratske akcije, ali je prije dvije godine napustila stranku, te je na posljednjim izborima nastupala kao nezavisni kandidat.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Emir Preljević

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.