23.12.2016. 14:18
2
Najbolji konkurs za posao u BiH: Bitno je samo da imate fotografiju sa predsjednikom stranke i lajkove na Facebooku
FOTO: Ilustracija
S obzirom da je Bosna i Hercegovina kolijevka svih vrsta klasičnog nepotizma, demokratskog nepotizma i nepotizma "po zakonu", nerijetko se u našoj zemlji pojavljuju brojna radna mjesta koja su namijenjena za naše najbolje studente, buduće vođe ove zemlje, ljude koji imaju viziju, nenadmašne proricatelje ekonomske budućnosti.

Uglavnom se radi o rodbinskim srodnicima aktuelne političke kreme kojom se svaki dan mažemo svi u Bosni i Hercegovini. Istu tu kremu uglavnom mažemo (da izvinete) po intimnim dijelovima tijela, a problem predstavljaju nus efekti, pa Bosanci često završavaju kod dermatologa s obzirom da nakon mazanja imaju ogromnih problema sa osipom i svrbežom kože.

Kada smo već kod radnih mjesta za naše nadolazeće hipersonične generacije koje su sasvim slučajno u rodbinskim vezama sa proizvođačima političke kreme u BiH, u nastavku vam donosimo najnoviji konkurs na kojeg se mogu prijaviti svi građani Bosne i Hercegovine, ukoliko ispunjavate uslove. 

KONKURS

Agencija za uhljebljenje Bosne i Hercegovine raspisuje javni konkurs za prijem novih uhljeba na nekoliko različitih radnih pozicija:

1) Odsjek za promociju transportnih sadržaja sumnjivog porijekla pri Agenciji za provjeru stanja biljnih proizvoda koji se uvoze u BiH preko zemalja EU - dva izvršioca.

2) Odsjek za prebrojavanje nagomilane dekorativne logistike i ukrasa koji služe za uljepšavanje državnih prostorija prilikom raznih praznika i blagdana - jedan izvršilac.

3) Odsjek za pokušaj uspavljivanja elementarnih nepogoda koje dolaze iz različitih bh. entiteta sa ciljem destabilizacije odnosa između naroda u BiH - tri izvršioca.


Uslovi:

Pored općih zakonskih odredbi i uslova koji podrazumijevaju da morate biti minimalno peto koljeno uzlazne ili silazne rodbinske putanje sa aktuelnim proizvođačima političke kreme (sa početka ovog teksta), preostali uvjeti za prijem uhljeba na upražnjena (čitaj: izmišljena) radna mjesta su sljedeći:

1) Da ste član bilo koje političke opcije u BiH (na uvid donijeti člansku knjižicu). U slučaju da nemate člansku knjižicu dovoljno je da imate fotografiju sa predsjednikom ili potpredsjednikom stranke, a koju ste prethodno objavili na Facebooku ili Instagramu, te koja ima minimalno deset lajkova. U slučaju da nemate ni fotografiju sa predsjednikom ili potpredsjednikom partije, dovoljno je onda da znate refren pjesama kao što su "SDA demokratija, SDA ljudska prava sva", "Treba mi zraka, kruha i meraka", "SBB o je o je o je", "Republiku Srpsku brani, uvijek je na njenoj strani", "Oj Dodiku mi u tebe polažemo nade", "Ne daj na sebe, ne daj na svoje, HDZ to je", "Ljudi, idemo raditi" i slične pjesme. Ukoliko, međutim, ne znate tekst refrena, dovoljno je da isti samo odzviždite u D duru.

2) Da je završio bilo koji od fakulteta sa priznatih univerziteta kao što su Univerzitet u Jarčevoj Obratnici, Univerzitet u Donjim Sputakovićima, Univerzitet u Gornjim Milanovcima ili da je završio barem prvu godinu ili prvi semestar na najcjenjenijem univerzitetu, a koji se nalazi u Travniku. 

3) Da je u rodbinskoj vezi sa osobama koje objavljuju konkurs ili da je najmanje u bilo kakvom rodbinskom srodstvu sa komisijom koja će po zakonu birati nove uposlenike na radna mjesta koja su upražnjena, to jeste izmišljena.

4) Prednost imaju djeca političara koja već imaju prijavljenu barem jednu firmu na svoje ime ili koja su na poklon od svoje porodice dobila stan u nekom od sljedećih gradova: Beč, Pariz, Minhen, Moskva, Istanbul ili Milano.

5) Da prije prijavljivanja na konkurs nisu imali nikakvo radno iskustvo, jer je to u ovom slučaju u potpunosti nepoželjno i pogubno s obzirom da može doći do miješanja pojmova u struci.

6) Da posjeduju ljudske osobine kao što su: prilagođavanje, uvlačenje u zadnjicu, pohlepa, drskost, bezobrazluk, mentalna ograničenost i nestručnost, uhljebljenost i slično. Neprihvatljive su osobine kao što su stručnost, komunikativnost, potpuna predanost poslu, energičnost ili ozbiljnost.

7) Da ukoliko dobiju posao imaju spreman alibi sa repertoarom jasnih odgovora zašto je baš on/ona idealan za tu vrstu posla u slučaju da dođe do pravdanja širokim javnim masama.

8) Da strogo čuva tajnu da je preko porodice dobio posao u državnoj službi, ali s tim da tu informaciju može podijeliti sa svojim prijateljima, pod uslovom da oni hvale njegovog taju na Facebooku i da konstantno lajkaju njegove objave i fotografije (hashtag: SAMO_NAPRIJED).

9) Da javno kritikuje novinare koji pišu o nepotizmu u politici i da njihove naslove naziva "tendencioznim", te da kategorično kaže kako je taj medij kupila politička konkurencija koja mu želi napakostiti.

10) Da zna čitati i pisati statuse na Facebooku, te da zna koristiti Viber.

Uz prijavu na konkurs kandidat je dužan da priloži:

1) Biografiju koja je čitko prepisana (sa zamijenjenim imenima), a na kojoj se nalazi fotografija sa utjecajnim ocem ili utjecajnom majkom (po mogućnosti da su u politici). U obzir dolaze i utjecajni brat ili sestra.

2) Diplomu nekog od gore spomenutih univerziteta ili samo kopiju indeksa sa najpoznatijeg univerziteta u Travniku.

3) Dokaz da ima prosjek veći od 5 na bilo kojem fakultetu na kojem je studirao.

4) Uvjerenje da je u rodbinskoj vezi sa osobom koja je objavila konkurs (u slučaju da je nemoguće donijeti potrebnu dokumentaciju, dovoljan je i uzorak krvi).

5) Diskretno skriveni papirić na kojem piše za koju bi platu rado radio.

Važna napomena:

1) Dokumentaciju dostavljaju otac ili majka tatine/mamine maze i ljubičice koja je spremna da bude uhljeb.

2) Potrebno je da kandidati napišu kakvu vrstu hrane i pića vole, kako bi uposlenici u menzi unaprijed pripremili obroke za njih.

3) Potrebno je navesti listu nestručnosti kako bi posebna stručna komisija tačno odredila za šta je osoba posebno stručna od svih svojih nestručnosti.

4) Prijave se dostavljaju u pismenoj formi ili usmenoj predaji (ovdje je minimalan uvjet da imate zajedničku fotografiju sa predsjednikom stranke).

5) Ukoliko ispunjavate sve navedene uslove, očekujte poziv u roku od 12 sati i razmislite o datumu kada biste voljeli početi da radite.

Konkurs ostaje otvoren do daljnjeg. Svi oni koji ne ispunjavaju gore navedene uslove, neka ne troše svoje dragocjeno vrijeme i ne prijavljuju se na ovaj konkurs. Probajte u nekoj drugoj zemlji, a na kraju krajeva, uvijek se može raditi u kafiću ili pekari. 

Nepotpune i neblagovremene prijave će se uzimati u razmatranje, s obzirom da će takve biti najbolje. 


Uhljebi, šta čekate? Prijavite se!

Novinar: Haris Ahbabović


2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.