8.1.2017. 8:41
2
"Nismo se osvrtali na negativne komentare oko koncerta Dine Merlina. Nismo opterećeni društvenim mrežama i komentarima"
Grupa Divanhana bila je dio novogodišnje priče u Sarajevu tokom koncerta najveće bh. zvijezde, Dine Merlina.

Divanhana je nastupala neposredno pred izlazak Dine Merlina pred sarajevsku publiku. Za Source.ba portal je govorila pjevačica ove grupe, Naida Čatić.

U prvom dijelu intervjua smo razgovarali o spomenutom koncertu, a bilo je govora o negativnim komentarima koji su se nekako "vukli" uz sami koncert Dine Merlina.

Razgovarali smo o sevdahu, grupi Divanhana i njenim nastupima, te o tome koliko je sevdah danas uopće popularan na Balkanu, s obzirom da smo uglavnom turbofolk sredina.

Bend Divanhana je osnovan 2009. godine i radi se o grupi koja izvodi sevdah na jedan specifičan način. Po tome su poznati u BiH, regionu, ali i ostatku svijeta. Divanhanu trenutno čine Naida Čatić, Neven Tunjić, Nedžad Mušović, Azur Imamović, Rifet Čamdžić i Irfan Tahirović. Svoj prvi album (Dert) Divanhana je objavila dvije godine nakon osnivanja. Njihov posljednji album, objavljen 2015. godine, nosi naziv "Zukva".

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.