7.2.2017. 13:44
0
Zenica i dalje u šoku: Tijela Almena Begovića i Huseina Delića pronađena na mjestu suvozača i na stražnjem sjedištu
FOTO: Zenica Blog
Na dnu nabujale rijeke Lašve u Zenici jučer je pronađen automobil marke Audi u kojem su se nalazila trojica mladića koji su nestali u subotu navečer nakon izlaska u jednu diskoteku u Vitezu.

Ronioci i policija su izvukli tijela Almena Begovića i Huseina Delića, dok se i dalje traga za tijelom Amara Kozlića. Prema riječima porodice, Kozlić je vjerovatno upravljao automobilom u trenutku nesreće.

Podsjećanja radi, oni su iz Zenice izašli u subotu uvečer, kada su otišli u diskoteku "Label" u Vitezu. Posljednji put na Facebooku su se oglasili oko 21:20 sati, potom su se nakon toga čuli sa svojim porodicama nakon čega im se izgubio svaki trag. Uopće se nisu javljali svojim porodica, a mobiteli svih mladića su bili isključeni, te ih je bilo nemoguće dobiti. Također se sva trojica nisu oglašavala na društvenim mrežama, iako su tamo bili česti i aktivni, što je porodice i prijatelje mladića navelo da nestanak prijave policiji.

Automobil su jučer ujutro uočili i izvukli pripadnici Ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice MUP-a  ZDK nakon višesatne pretrage korita rijeke Lašve i šireg područja Kaonika. Senaid Hasić, iz MUP-a ZDK, rekao je kako je pregled terena od objekta u Vitezu u kojem su se nalazili započeo odmah nakon prijavljivanja njihovog nestanka, a jučer ujutro su kod objekta Olimpic, nedaleko od administrativne granice SBK i ZDK, na početku teritorije općine Busovača, pronađeni tragovi koji su ukazivali da je u skorije vrijeme neko vozilo sa ceste na toj lokaciji završilo u rijeci Lašvi.

Jedan od ronilaca je nakon toga uočio točak automobila koji izviruje iz nabujale Lašve. Dvojica mladića čija su tijela pronađena su bili pronađeni na mjestima suvozača i na stražnjem sjedištu. I dalje se traga za tijelom Amara Kozlića za kojeg se pretpostavlja da je bio vozač Audija. Porodice i poznanici mladića su u šoku posmatrali izvlačenje tijela dvojice mladića koji su pronađeni.

"Dana 05.02.2017. godine, oko 17:30 sati, Policijskoj stanici Centar u Zenici je od strane članova porodica prijavljen nestanak mladića D.H., K.A. i B.A., sva lica iz Zenice. Odmah nakon prijave o nestanku mladića formiran je operativni štab koji je bio zadužen za  koordiniranje svim aktivnostima koje se poduzimane tokom protekle noći i koje su nastavljene jučer sa ciljem ponalaska nestalih mladića. Pretragom terena i korita rijeke Lašve na širem području Kaonika, pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su jučer, oko 10:30 sati, locirali vozilo u rijeci Lašvi, nakon čega se pristupilo izvlačenju vozila i tijela pronađenih mladića", stoji u saopćenju MUP-a ZDK.


Izvlačenje automobila iz Lašve (Foto: Zenica Blog)

Danas su nastavljene aktivnosti pretrage terena i korita rijeke Lašve, na širem području Kaonika. Porodice mladića koji su nastradali su u šoku. Prema riječima Adnana Baltića, daidže nestalog Amara Kozlića za kojim se još uvijek traga, Amar je upravljao automobilom marke Audi.

"Dvadeset četiri sata nismo znali ništa za njega. Ja sam sa njihovom porodicom bio sve vrijeme u vezi, s tim da su oni dobijali sulude informacije, da su viđani u Sarajevu, na Ciglanama, u 'Tronu' i slično. Posljednji put su bili u 'Labelu' u Vitezu, nakon čega je Amar zvao svoje roditelje da im javi da kreće kući", rekao je jučer Baltić.


Mladići iz Zenice koji su nastradali

"Javio se roditeljima i rekao im da kreću kući, te da se ne brinu. U neka doba su vidjeli da niko ne dolazi kući, zvali su ga, ali je telefon bio ugašen. Obavijestili su roditelje drugih momaka i saznali su da nisu ni oni stigli kući. Policija je rekla da mora proći 24 sata i eto, ronioci i specijalna policija su bili aktivni po pitanju pronalaska i našli su ih. Zvao sam Amarovog oca, a on također zna da njegov sin još uvijek nije pronađen", rekao je jučer Baltić.

Kako poručuju iz MUP-a ZDK, svi raspoloživi resursi su upotrebljeni kako bi se što prije pronašlo tijelo Amara Kozlića, a danas se sprovodi potraga oko rijeke Bosne i Lašve, i njihovih korita, s obzirom da se sumnja da je tijelo moglo završiti nekoliko kilometara nizvodno od mjesta nesreće.

Podsjećanja radi, spomenutim mladićima se svaki trag gubi u subotu navečer nakon što su izašli u Vitez u diskoteku "Label". Otac Amara Kozlića, Alija, rekao je kako je njegova porodica izgubila bilo kakav kontakt sa svojim sinom oko ponoći, te je potvrdila da je Amar upravljao vozilom. Amarov brat, Semir Kozlić, je napisao kako su se posljednji put čuli u subotu navečer oko 23:30 sati, te da se od tada gubi Amarov trag. Još uvijek nema informacija pod kakvim okolnostima je automobil sletio u nabujalu rijeku Lašvu.

Novinar: Haris Ahbabović


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.