18.2.2017. 16:27
0
U Sarajevu pronađeno ugljenisano tijelo: Evo čega se morate pridržavati kako vas ne bi "ubila" struja ili pregazio voz
Prije nekoliko sedmica u Sarajevu je, nedaleko od željezničke stanice Alipašin Most, od strujnog udara smrtno stradao mladić.

Kako bismo vidjeli na koji način se mogu izbjeći ovakve i slične tragedije, te čega se treba pridržavati kada se krećemo prugom, razgovarali smo sa nadležnim osobama iz Željeznica FBiH.

Sva postrojenja električne vuče, te ona koja se nalaze na prugama su pod naponom - prvo je upozorenje za sve one koji se kreću blizu takvih postrojenja. Bilo je slučajeva da nastradaju ribari koji se kreću prugom, te koji uspravno drže svoje duge štapove za pecanje.

Jedan od najčešćih uzroka fatalnih nesreća podrazumijevaju krađe. Iritantni zvuk koji ste upravo čuli tokom posljednje izjave je upravo onaj zvuk koji kaže da se u našoj blizini nalazi struja izuzetno visokog napona, što nam je potvrdio i naš sagovornik, zbog toga smo i imali ove smetnje tokom snimanja.

Pored struje, na prugama dodatnu opasnost predstavlja i nesavjesno kretanje građana na prugama. U proteklo vrijeme je u našoj zemlji zabilježen veliki broj nesreća na prugama, a neke od njih su okončale, nažalost, fatalno.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.