25.4.2017. 13:43
0
Azmir Husić obećao da će otići do bankomata ako bude potrebe, Sloboda i Željo će se ipak "sudariti" na Tušnju
Proteklog vikenda okončan je prvi dio Lige za prvaka i Lige za opstanak u Premijer ligi BiH, pa su tako iza nas utakmice 5. odnosno 27. kola BHT Premijera lige.

Mali kiks Zrinjskog, ako ga tako možemo nazvati, iskoristio je Željezničar koji se minimalnom pobjedom u Bijeljini ponovo probio do prve pozicije. Najveći kiks ovog kola napravilo je Sarajevo koje je na Koševu odigralo samo 1:1 protiv Krupe, te tako sebi umanjilo šanse za titlu prvaka BiH.

Rezultati 5. kola (Liga za prvaka)

Sloboda - Zrinjski 0:0
Radnik Bijeljina - Željezničar 0:1 (Zeba)
Sarajevo - Krupa 1:1 (Ahmetović / Koljić)

1. Željezničar 55
2. Zrinjski 54
3. Sarajevo 50
4. Radnik Bijeljina 39
5. Sloboda 39
6. Krupa 37

Parovi narednog 6. kola (subota i nedjelja, 29. i 30. april)


Krupa na Vrbasu: Krupa - Zrinjski
Gradski stadion Bijeljina: Radnik - Sarajevo
Tušanj: Sloboda - Željezničar

Situacija se sada mnogo zakomplikovala i u borbi za opstanak, pa je sada jedan od ozbiljnijih kandidata za ispadanje i Vitez. Čelik je, uprkos očajnoj situaciju na zimu, sada u dobroj prilici da i naredne godine igra Premijer ligu.

Rezultati 5. kola (Liga za opstanak)

Čelik - Široki Brijeg 1:0 (Regoje)
Metalleghe - Mladost DK 0:0
Vitez - Olimpic 0:2 (Osmanović 2)

1. Široki Brijeg 35
2. Mladost DK 32
3. Metalleghe 27
4. Vitez 25
5. Čelik 24
6. Olimpic 18

Parovi narednog 6. kola (subota i nedjelja, 29. i 30. april)


Bilino polje: Čelik - Mladost DK
Gradski stadion Banja Luka: Metalleghe - Vitez
Otoka: Olimpic - Široki Brijeg

I ovo kolo se nimalo ne može pohvaliti pristojnom posjetom kada su u pitanju bh. stadioni. Najviše publike je bilo na utakmicama Sloboda - Zrinjski i Čelik - Široki Brijeg (2.000), dok je ubjedljivo najmanje publike bilo na meču Metalleghe - Mladost DK (200). Ovo kolo je ukupno pratilo 7.500 ljudi, što je svega 1.250 navijača po utakmici.

I golgeteri nisu bili nešto spektakularno raspoloženi. Tačnije, palo je svega šest golova, što je samo jedan gol po utakmici. I dalje je na vrhu liste strijelaca napadač Željezničara, Ivan Lendrić, koji je zabio 17 golova, dok se na drugoj poziciji nalazi Sulejman Krpić sa 11 golova (on je u januaru napustio Slobodu i potpisao za švedski AIK). Po gol manje od Krpića imaju Marko Obradović, Elvir Koljić i Mersudin Ahmetović.


Idealnih 11 Source.ba portala (5. kolo)

Sarajevo se, nešto ranije, plasiralo u finale Kupa BiH nakon pobjede u Kaknju protiv Mladost od 2:3 (prva utakmica 1:1), dok se revanš meč druge utakmice igra sutra na Grbavici od 18:00 sati između Željezničara i Širokog Brijega (prijenos na TV Hayat). Širokobriježani su slavili u prvom duelu sa 1:0. Ukoliko se Željo plasira u finale, to znači da ćemo do kraja sezone imati još tri vječita derbija, dva na Koševu i jedan na Grbavici.

Veliki problemi za Slobodu

Sloboda je pred naredno kolo bila u velikim problemima jer su morali izmiriti dugovanja prema nekadašnjem golmanu te ekipe, Denisu Mujkiću, u iznosu od 28.000 KM. Disciplinska komisija NSBiH donijela je odluku prema kojoj je Sloboda bila dužna platiti Mujkiću dug do 24. aprila, u suprotnom bi tuzlanski klub bio suspendovan iz daljeg takmičenja u Premijer ligi BiH. Ipak, to se neće dogoditi pa će se igrati utakmica na Tušnju između Slobode i Željezničara.

U cijelu priču je upleten i sadašnji predsjednik Sloge iz Siminog Hana, a nekadašnji šef Slobode, Azmir Husić, koji je redovno plaćao Mujkiću dug u ratama, ali kada je on otišao iz Slobode, te rate više nisu uplaćivane. Prije nekoliko dana je čak i Husić rekao kako će otići do bankomata ukoliko Sloboda ne bude našla rješenje pred meč sa Željom. Upravni odbor kluba je u posljednjem trenutku uspio pronaći finansijska sredstva i tako izbjeći suspenziju. Kontaktirali smo Azmira Husića, sadašnjeg predjednika Sloge iz Siminog Hana, a nekadašnjeg šefa Slobode, ali nam nije mogao reći više informacija zbog smrtnog slučaja u porodici.

Visočke Karioke ponovo na čelu Prve lige FBiH

Nakon 23 kola u Prvoj ligi FBiH na čelu je ponovo visočka Bosna sa 42 poena, dok je drugi Travnik sa dva boda manje. Rudar iz Kaknja i GOŠK iz Gabele imaju po 39 bodova. U narednom kolu, Bosna će na Lukama dočekati Radnički iz Lukavca, Rudar iz Kaknja igra u gostima kod Bosna Seme, Travnik putuje na teško gostovanje u Simin Han, dok će GOŠK igrati kući protiv Jedinstva iz Bihaća.

U Prvoj ligi RS-a je počela Liga za prvaka u kojoj je glavni favorit za ulazak u Premijer ligu banjalučki Borac. Pored Borca, u tom sistemu se još takmiče Rudar Prijedor, Drina Zvornik, Podrinje, Kozara i Tekstilac iz Dervente.

Pripremio: Haris Ahbabović


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.