15.5.2017. 15:19
5
Spavaš li mirno Calciopoli: I kladionice širom svijeta znale da će Vitez pobijediti na Pecari
FOTO: NK Siroki Brijeg
Iza nas su utakmice 8. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U derbiju kola Zrinjski je na Stadionu pod Bijelim brijegom pobijedio Sarajevo sa 3:2, dok je Željezničar napravio kiks u Krupi protiv istoimene ekipe (1:1). Vječiti derbi, koji je na programu u narednom kolu, će dati odgovor na brojna pitanja.

Rezultati 8. kola (Liga za prvaka)

Sloboda - Radnik Bijeljina 2:0 (Kalezić, Salihović)
Zrinjski - Sarajevo 3:2 (Mešanović, Stojkić, Tomić / Crnkić, Sarić)
Krupa - Željezničar 1:1 (Barić / Bekrić)

1. Željezničar 60
2. Zrinjski 58
3. Sarajevo 56
4. Sloboda 43
5. Krupa 40
6. Radnik Bijeljina 40

Parovi narednog 9. kola (20. maj)

Koševo: Sarajevo - Željezničar
Gradski stadion: Radnik Bijeljina - Zrinjski
Tušanj: Sloboda - Krupa

Kada je u pitanju Liga za opstanak, još jednu čudnu utakmicu odigrali su Široki Brijeg i Vitez, a javnost u našoj zemlji je mišljenja da je ove sezone u Ligi za opstanak odigrano nekoliko sumnjivih utakmica. Sve je kulminiralo u prošlom kolu kada su golmanu Olimpica, Dejanu Bandoviću, ponuđeni novci (10.000 KM) kako bi "prodao" utakmicu između Metalleghea i Olimpica. 

I kladionice znale da će Vitez pobijediti na Pecari

Pod čudnim okolnostima je odigrana i utakmica između Širokog Brijega i Viteza, koju su Vitežani dobili na Pecari nakon penala u posljednjim minutama utakmice. Da će se nešto čudno dogoditi na utakmici Širokog i Viteza (da će Vitez pobijediti na Pecari, iako 14 utakmica prije toga nikoga nije pobijedio), shvatile su i kladionice širom Bosne i Hercegovine, ali i ostatka svijeta.

Tako je Premier kladionica na pobjedu Viteza u gostima kod Širokog stavila kvotu 1,75, na remiju je stavljena kvota 3,45, a na pobjedu Širokog Brijega je stavljena kvota od čak 3,60. Dakle, da razjasnimo, ekipa koja je u Kupu BiH lako izbacila Željezničar i koja ima ogromnu šansu da osvoji isto takmičenje nakon pobjede protiv Sarajeva od 0:1, sada je lako poražena od ekipe koja 14 utakmica nikoga nije pobijedila.


Ponude na kladionicama (Široki Brijeg - Vitez)

Slične su najave imale i neke druge evropske kladionice. Bet at home je u potpunosti ukinuo par Široki Brijeg - Vitez. William Hill je na pobjedu Viteza stavio kvotu 1,80, a na pobjedu Širokog kvotu 3,75. 10Bet je na pobjedu Viteza stavio kvotu 1,77, a na pobjedu domaćina kvotu 3,55. Sekabet je na pobjedu gostiju stavio kvotu 1,80, a na pobjedu Širokobriježana kvotu 3,60. Podsjećanja radi, Vitez je golom Barišića sa penala u 89. minuti ostvario pobjedu. Osim toga, Široki je cijelo drugo poluvrijeme igrao sa igračem manje.

Rezultati 8. kola (Liga za opstanak)

Široki Brijeg - Vitez 0:1 (Barišić)
Čelik - Metalleghe 0:0
Olimpic - Mladost DK 3:3 (Svraka 2, Govedarica / Husić 2, Brkić)

1. Mladost DK 36
2. Široki Brijeg 35
3. Čelik 31
4. Metalleghe 30
5. Vitez 29
6. Olimpic 23

Parovi narednog 9. kola (21. maj)

Bilino polje: Čelik - Olimpic
Gradski stadion Banja Luka: Metalleghe - Široki Brijeg
Gradski stadion: Vitez - Mladost DK

Utakmice Premijer lige BiH je proteklog vikenda gledalo malo više od 9.500 ljudi, što je oko 1.500 navijača po utakmici. Najviše publike je, prema zvaničnim podacima NSBiH, bilo na derbiju Zrinjskog i Sarajeva (3.200), dok je najmanje gledatelja bilo na utakmici Olimpica i Mladosti iz Kakanja (150).

Na listi najboljih golgetera lige i dalje vodi napadač Željezničara, Ivan Lendrić, koji je postigao 18 golova. Po 11 golova su zabili Sulejman Krpić i Elvir Koljić, dok po 10 golova na svom kontu imaju Jasmin Mešanović, Marko Obradović, Mersudin Ahmetović i Goran Brkić. Na šest utakmica je palo 16 golova, što je 2,6 golova po utakmici.


Idealnih 11 Source.ba portala (8. kolo)

Bosna Visoko ili GOŠK?

Kada je u pitanju Prva liga FBiH, nakon 26 kola i dalje vodi visočka Bosna koja sada ima 48 bodova, dva više od drugoplasiranog GOŠK-a. Sloga iz Siminog Hana ima 44 poena i nalazi se na poziciji broj tri. Za Rudar Kakanj i Travnik se može reći da su ispali iz utrke za šampiona Prve lige FBiH.

Najzanimljiviji parovi 27. kola:

Goražde - Sloga Simin Han
Orašje - Bosna Visoko
Rudar Kakanj - GOŠK

Što se tiče Prve lige RS-a, zvornička Drina je kao gost pobijedila Podrinje, dok je banjalučki Borac pobijedio Rudar iz Prijedora i tako i matematički osigurao povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Pripremio: Haris Ahbabović


5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.