16.7.2017. 16:17
6
"Neko je ženama Srebrenice namignuo da se cvijetom Srebrenice zakiti Aleksandar Vučić. Znajući njih, one to nikada ne bi smislile"
Za Source.ba portal je govorio poznati bh. književnik, Isnam Taljić. Tema razgovora u intervjuu sa Taljićem je bila isključivo Srebrenica.

Naime, prije nekoliko dana je obilježena 22 godišnjica od genocida u Srebrenici, a i sam Taljić je neko ko je usko povezan sa Srebrenicom s obzirom da je rođen i da je odrastao u Vlasenici.

Bilo je govora o Taljićevom "Romanu o Srebrenici" jednom od najupečatljivijih bh. djela o genocidu u Srebrenici i romanu koji se preveo na nekoliko svjetskih jezika.

Isnam Taljić je rođen je 1954. godine u Vlasenici, gdje je živio do agresije na BiH 1992. godine. Dugo se bavio novinarstvom. Svojevremeno je bio novinar i urednik u listu "Ljiljan". Do sada je objavio veliki broj djela među kojima su najpoznatija: "Roman o Srebrenici", "Tajna knjiga Endelusa", "Opet ćemo se sresti ispod crvene jabuke – Roman o sultanu Fatihu, Bošnjacima i Bosni" i brojna druga djela. Trenutno živi i radi u Sarajevu.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Ramiz Uzunović

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.