6.12.2017. 18:22
6
"Svu tu bandu i bahate poltrone štiti Bakir Izetbegović. Arijanu je ponizio kao ženu i kao ratnu reporterku"
Objava na Facebooku u kojoj je zamjenik generalnog sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dženan Selimbegović, vrijeđao bh. novinarke, Sanelu Prašović-Gadžo i Arijanu Saračević-Helać, naišla je na velike osude javnosti u našoj zemlji.

Naime, nakon što je emitovan trailer za intervju kojeg je Prašović-Gadžo napravila sa Arijanom Saračević-Helać, Selimbegović se oglasio na svom Facebook profilu na kojem je napisao sljedeće:

"Gledam trailer za nekakav intervju na BHT-u. Sjele dvije 'polovnjače' jedna nasuprot druge. Jedna loše izblajhana, a druga sa sfušerenim kolagenom u usnama. Ljudi ih zovu novinarkama. I sada ova izblajhana, mrtva-hladna kroz čuperak loše njegovane kose, izvali da je BiH u ratu odbranila ustvari šaka novinara na BHT-u. Ništa Armija BiH, ništa heroji, ništa Alija... samo ona i njena raja", napisao je Selimbegović na svom Facebook profilu.

Dženan Selimbegović je izbrisao spornu objavu s Facebooka, ali brojni korisnici ove društvene mreže podijelili su screenshot njegovog posta kako bi ukazali na vokabular uposlenika Predsjedništva BiH. Pojedini mediji u našoj zemlji su prenijeli i informaciju da je Dženan Selimbegović bio kreator "vizionarske" ideje kada je postavljen novi trotoar ispred Predsjedništva BiH koji je građane BiH koštao oko 360.000 KM. 

Za Source.ba portal njegov potez je prokomentarisao njegov nekadašnji stranački kolega, Sadik Ahmetović, koji je rekao kako to nije prvi ispad Selimbegoviću.

"To mu nije prvi put da je vrijeđao nekoga na društvenim mrežama. Ja sam imao sa njim vrlo ružnu raspravu 2013. godine u Ankari kada je vrlo ružno govorio o ljudima koji su bili u logoru OŠ 'Vuk Karadžić' u Bratuncu. Ja sam izašao iz hola, da ga ne slušam, nisam ga mogao ni slušati. Nema šta nije rekao, to je vokabular koji ne može stati pod kožu. Uvrijedio je i Ramiza Salkića koji je bio u tom logoru", rekao je danas za Source.ba portal Sadik Ahmetović.

Našeg sagovornika smo upitali da li je bilo ko reagovao ili nešto poduzeo nakon tog njegovog postupka.

"Nije niko reagovao. Jeste reagovao Bakir koji je to pokušao otvoriti na sjednici Predsjedništva SDA. Rahmeti Tihić je predsjedavao sjednicom, pa sam ja ispričao tu priču, te sam rekao da kada se sjetim svega onoga što je rekao da uđem u neku huju i da je najbolje da ga ne srećem na ulici. Sulejman je prešao preko toga i nije želio da se to otvara", rekao je Ahmetović.

Sadika Ahmetovića smo upitali za komentar sporne Selimbegovićeve objave na Facebooku, s obzirom da se radi o čovjeku koji je zaposlen u Predsjedništvu BiH.

"Da je to pisao kao neko ko nije na tako značajnoj poziciji, taj post ne bi niko ni primijetio. On nije samo Dženan Selimbegović, on je zamjenik sekretara u Predsjedništvu BiH, državni službenik koji svoj posao obavlja u skladu sa zakonom. Prema Kodeksu, on mora štititi ugled firme u kojoj radi, a to je Predsjedništvo BiH", rekao je Ahmetović.

Bivšeg stranačkog kolegu Dženana Selimbegovića smo upitali kakva bi bila adekvatna kazna za njegov postupak na Facebooku.

"Svu tu bandu i bahate poltrone štiti Bakir Izetbegović. Nema tu govora da će se desiti nekakva kazna koja će biti srazmjerna onome što je on napisao o novinarkama i tome koliko je naštetio ugledu institucije koju predstavlja. To će se završiti samo na nekom izvinjenju i tačka, ako neko i reaguje. Kada bi se potegao zakon, onda bi to bila suspenzija sa pozicije na kojoj se nalazi".

"Ne mogu da prihvatim takav rječnik nekoga ko sjedi u Predsjedništvu i to na vrlo značajnoj poziciji. Sanelu manje znam, ali znam da je Arijana obišla svaku liniju u ratu i svaki rov u ratnom periodu kao reporterka. Ona i u tom smislu ima svoju zaslugu. Informisala je ne samo javnost u BiH, nego i javnost izvan BiH o tome šta se dešavalo u našoj zemlji. I to je on ponizio. Ponizio ju je kao ženu i ponizio je njenu ulogu koju je ona imala u ratnom periodu"
, rekao je na kraju razgovora za Source.ba zastupnik u Parlamentu BiH, Sadik Ahmetović.

Novinar: Haris Ahbabović


6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.