18.12.2017. 13:03
5
Ministar Elvir Kazazović otvoreno za Source: Ako bi kriterij bila samo diploma, onda bih prije zaposlio čovjeka koji ima državni fakultet, nego privatni
Za Source.ba portal je govorio Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo.

Tokom intervjua sa ministrom Kazazovićem smo razgovarali o profesorima koji se nekako sami nameču kao višak/kadar, s obzirom da pojedini od njih ne mogu da prate razvoj nauke i tehnologije, te još uvijek predaju po zastarjelim metodama.

Bilo je govora o tome da li su neki fakulteti na UNSA samoodrživi, te da li se novac sa tih fakulteta prebacuje na neke druge fakultete, te je bilo govora na koji način Vlada KS upravlja tim novcem koji se "slijeva" na fakultete u Sarajevu.

Ministra smo direktno upitali, da nije ministar u Vladi KS, te da je poslodavac, koga bi prije zaposlio - čovjeka sa diplomom sa državnog fakulteta ili čovjeka koji je završio neki privatni fakultet. 

Elvira Kazazovića smo upitali da li bilo koji profesor na UNSA smije da uslovljava studente kupovinom njegove knjige, te šta je Ministarstvo uradilo po tom pitanju, ukoliko ima takvih slučajeva. Bilo je govora o tome kako sankcionisati profesore koji redovno primaju platu, a ne dolaze na predavanja ili ispite.

U nastavku pogledajte cijeli intervju sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo, Elvirom Kazazovićem.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.