23.1.2018. 11:29
2
"Ne želim da pravim grešku pa da nam iz EHF-a kažu da smo sami sebe izbacili. Ne mogu da vjerujem kako sami sebi 'skačemo u usta', poslije odluke EHF-a ću sve ispričati"
Još uvijek se ne zna sudbina rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koja se, preko Švicarske, plasirala u baraž za SP u rukometu.

Podsjećanja radi, Evropska rukometna federacija (EHF) je usvojila žalbu selekcije Švicarske zbog nastupa Tomislava Nuića. 

U pitanju je posljednja utakmica kvalifikacione grupe za odlazak na SP u rukometu. Nakon što smo pobijedili Švicarce u gostima, isto to smo uradili i par dana kasnije u Tuzli, ali se još uvijek službeno ne zna ko ide u baraž od ove dvije reprezentacije.

Podsjećanja radi, BiH je u Tuzli savladala Švicarsku rezultatom 21:15, a onda su gosti uložili žalbu tvrdeći da je Tomislav Nuić nastupio suprotno pravilima, te su se žalili EHF-u.

Čitavu zbrku napravio je delegat utakmice, Slovenac Darko Repenšek, koji je prvobitno tvrdio da je lično on napravio pogrešku, ali je poslije dodao kako je bilo određenih nepravilnosti i sa naše strane. Još uvijek se čeka konačna odluka EHF-a oko toga hoćemo li igrati baraž za SP.

Danas je za Source.ba portal cjelokupnu situaciju prokomentarisao direktor rukometne selekcije BiH, Gordan Muzurović. U nastavku poslušajte šta je Muzurović rekao za naš portal.

Novinar: Haris Ahbabović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.