26.1.2018. 14:13
0
"Spominje se da nam nije radio i neki printer na utakmici u Tuzli. Ne znam za delegata koji će preuzeti svu krivicu na sebe"
Za Source.ba portal danas je govorio legendarni rukometni golman, nekadašnji reprezentativac BiH i bivši predsjednik RSBiH, Enid Tahirović.

Sa Enidom smo razgovarali o slučaju "Nuić" i o tome da li će EHF ipak odlučiti da naša reprezentacija ide u baraž, kako smo to i napravili na terenu, a ne Švicarska.

Bilo je govora o mogućim propustima koji su se desili na utakmici u Tuzli, ali i o odgovornosti samog delegata ove utakmice, te ljudi iz RSBiH.

Pričali smo o lobijima unutar EHF-a, da li ih ima ili nema, te koji bi bio najbolji protivnik za naš tim u baražu. Podsjećanja radi, Evropska rukometna federacija (EHF) sutra će Zagrebu od 16:00 sati obaviti žrijeb baraža za svjetsko prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj.

Na kraju smo razgovarali o sjajnom golmanu bh. reprezentacije, Benjaminu Buriću, koji nas je svojim odličnim bravurama odveo u baraž za SP.

Enid Tahirović je rođen 1972. godine u Bijeljini. U karijeri je branio za Bijeljinu, Slobodu iz Tuzle, RK Željezničar, sarajevsku Bosnu, Cimos Koper, te njemačke klubove Göppingen i HSV. Dugo godina je sa velikim uspjehom nosio dres rukometne selekcije BiH.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Emir Preljević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.