1.2.2018. 18:02
7
"Moja primanja su malo viša od prosječne plate u FBiH. Govorili su da radimo za SDA kada nas je Bakir Izetbegović pozvao u kabinet"
Prema posljednjim istraživanjima, u Bosni i Hercegovini trenutno postoji oko 12.000 nevladinih organizacija, od kojih oko 7.000 istih uopće nije aktivno.

Tim povodom smo razgovarali sa Darkom Brkanom, predsjednikom NVO "Zašto ne", udruženjem sa sjedištem u Sarajevu.

Tokom intervjua sa Darkom smo razgovarali o tome šta su to on i njegove kolege konkretno uradili u posljednjih nekoliko godina, te na koji način su doprinijeli boljitku u bh. društvu. Razgovarali smo o tome šta su konkretno uradili kako bi promijenili neke loše političke odluke u BiH.

Bilo je govora o politici, projektima Udruženja "Zašto ne", ali smo razgovarali i o tome na koji način se finansira spomenuta NVO. 

Brojni građani u BiH nevladine organizacije nazivaju kojekakvih "ublehama", pa smo našem sagovorniku dali mogućnost da nam i to prokomentariše.

U nastavku pogledajte cijeli intervju sa Darkom Brkanom, predsjednikom NVO "Zašto ne".

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

Nevladine organizacije u BiH rade dobar posao?
Da
Ne
7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.