4.2.2018. 16:22
2
"Sarajlije koje najviše pričaju o tome kako su papci došli u Sarajevo su počele da gledaju na desnu stranu. Ovdje je biti Sarajlija pitanje prestiža"
Za Source.ba portal je govorila poznata bh. glumica, Vedrana Božinović.

Sa Vedranom smo razgovarali o njenoj karijeri, projektima na kojima trenutno radi, kao i o bh. kinematografiji.

Razgovarali smo o tome koliko se daleko čuje glas glumaca u bh. društvu i kako oni gledaju na političko-društvene prilike u BiH.

Bilo je govora o Vedraninom životu, životu u Sarajevu, ali i predrasudama koje godinama kruže glavnim gradom BiH.

Vedrana Božinović je rođena 1976. godine u Sarajevu. Diplomirala je na Akademiji scenskih umjetnosti na Odsjeku za glumu 1998. godine, a magistrirala umjetnost na Univerzitetu Essex, Velika Britanija. Osim glume, jedno vrijeme je radila i kao novinarka u nekoliko medija.

Glumila u filmovima "Savršeni krug", "Prvo smrtno iskustvo", "Zemlja Komančija", "Iza neprijateljskih linija", "Flickerbook", "Naša svakodnevna priča", "Djeca", "Smrt u Sarajevu" i tv. projektima/serijama "Kako sam poljubio svoj nos", "Viza za budućnost" i "Žene s broja 13".

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.