19.2.2018. 19:50
2
Pitali smo NSBiH za komične penale za Zrinjski i fašizam na Pecari: Odluke u Mostaru su na prvi pogled čudne, sudija je na Pecari trebao prekinuti utakmicu
Mnogo prašine u bh. medijima podiglo se nakon utakmice u Mostaru između Zrinjskog i GOŠK-a u okviru Premijer lige BiH.

Naime, glavni sudija na utakmici, Mostarac Emir Spahalić, dosudio je dva poprilično komična penala za domaće, što je na kraju GOŠK koštalo bodova na Stadionu pod Bijelim brijegom.

Podsjećanja radi, GOŠK je vodio u dva navrata, ali je Zrinjski, prvenstveno nakon penala, stigao do preokreta i na kraju slavio sa 3:2.

Za Source.ba portal večeras je govorio Ibrahim Hasanbegović, predsjednik Komiteta za sudije i suđenje pri Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

S njim smo razgovarali o spornoj utakmici u Mostaru, ali i dešavanjima u Širokom Brijegu na utakmici Široki Brijeg - Sarajevo. Hasanbegovića smo upitali šta kažu pravila NSBiH i šta je sve potrebno da se desi na tribinama kako bi utakmica bila prekinuta.

Podsjećanja radi, Ognjen Valjić je prije nekoliko godina zbog zastave Armije RBiH na utakmici Sarajevo - Leotar prekinuo utakmicu, iako se utakmice nisu prekidale nakon što su se na tribinama pojavljivali čak nacionalistički i fašistički transparenti. 

Slično je bilo i u finalu Kupa BiH iz prošle godine kada su na Pecari upravo igrali Široki i Sarajevo, a kada je utakmica, kako je i sam Hasanbegović za Source.ba portal istakao, morala biti prekinuta.


Video: BHRT 

U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa Ibrahimom Hasanbegovićem, predsjednikom Komiteta za sudije i suđenje pri NSBiH.

Razgovarao: Haris Ahbabović

Suđenje u BHT Premijer ligi je regularno?
Da
Ne
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.