21.3.2018. 14:09
2
"Noćni vukovi koji su stigli u BiH su teroristi, njih vodi Rus kojeg zovu 'Hirurg'. Oni su ekstremna organizacija koja ima podršku Putina"
Za Source.ba portal je govorio Đuro Kozar, vojno-politički analitičar iz Sarajeva.

Tema našeg razgovora je bila dolazak "Noćnih vukova", kontroverzne grupe motociklista iz Rusije, koji se nalaze na crnoj listi SAD-a i kojima je zabranjen ulazak u brojnim evropskim zemljama.

Bilo je govora o ruskom utjecaju u Bosni i Hercegovini, ali i tome šta "Noćni vukovi" rade u našoj zemlji i kakva je njihova historija postojanja/djelovanja.

Također smo sa Kozarom razgovarali o naoružavanju MUP-a RS-a, kao i o tome da li na području BiH može da dođe do novih sukoba.

U slučaju sukoba u BiH, Đuru Kozara smo upitali da li bi djelovale NATO snage, te da li bismo imali pomoć od Republike Turske.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.