2.7.2018. 12:13
3
"Zlatko Dalić je Bosanac, Livnjak. Mi Bosanci imamo nešto divlje u sebi. Zapamti, Hrvati idu ka tituli prvaka svijeta!"
Veliku dramu vidjeli smo sinoć u utakmici osmine finala između Hrvatske i Danske, ali su se na kraju naši zapadni susjedi plasirali među osam najboljih reprezentacija na Planeti.

Uprkos tome što su Danci postigli gol već u prvom napadu, Hrvatska je preko Mandžukića brzo poravnala, a do kraja utakmice nije bilo golova.

Ipak, veliku priliku da Hrvatsku odvede u četvrtfinale imao je Luka Modrić u 115. minuti, ali mu je Kasper Schmeichel odbranio penal, pa je bilo jasno da će jedanaesterci odlučiti putnika u četvrtfinale.

Junak penal serije bio je Danijel Subašić koji je "skinuo" čak tri penala Dancima, koji su užasno šutirali sa bijele tačke, pa se tako Hrvatska plasirala u četvrtfinale, gdje će igrati protiv domaćina Rusije.

Za Source.ba portal danas je utakmicu Hrvatske i Danske, te šanse selekcije Hrvatske, prokomentario "trener svih trenera", Miroslav Ćiro Blažević.

Podsjećanja radi, ovo je prva selekcija Hrvatske koja se nakon Ćirinih Vatrenih iz 1998. godine plasirala u četvrtfinale jednog Mundijala. Ćiro Blažević je te 1998. godine vodio Hrvatsku do bronzane medalje na SP u Francuskoj.

Na Mundijalima u Japanu/Južnoj Koreji, Njemačkoj i Brazilu, Hrvati su ispadali u grupnoj fazi takmičenja.

"Svi smo sinoćnju utakmicu preživjeli dramatično, jer je utakmica sama po sebi bila veoma dramatična. Nakon ove utakmice sa Dancima, Hrvati idu prema tituli prvaka svijeta. Zapamti! Ja sam to govorio od prvog dana, ali sam sada još više siguran u taj veliki podvig hrvatskog sporta i fudbala", kaže Miroslav Ćiro Blažević za Source.ba portal.

Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, emotivno je proslavio pobjedu svoga tima nad Danskom, pa je u jednom momentu otišao na tribine kako bi pobjedu proslavio sa navijačima. Ćiri smo konstatovali da sve nekako podsjeća na spomenutu 1998. godinu, njegove lucidne poteze i njegovo ponašanje na Mundijalu.

"Da, upravo tako. Ma, on je Bosanac. Zlatko Dalić je Bosanac, Livnjak. Mi uvijek imamo nešto u sebi više od drugih. Imamo nešto divlje u sebi. Hvala Bogu da je sve postavio kako treba i da je napravio jedan historijski rezultat već sada", kaže Ćiro.

Naredni protivnik Hrvatske na Mundijalu je selekcija Rusije, domaća reprezentacija koja je napravila senzaciju u osmini finala i izbacila Španiju.

"Gledao sam Ruse, pomno ih pratim od prvog dana. Da ti budem iskren, nemaju nikakvu šansu protiv Hrvatske. Nikakve oni šanse nemaju. Imali su mnogo sreće protiv Španije, dobro su prošli, ali sa Hrvatskom koja je u zaletu nemaju šanse", ističe naš sagovornik.

Hrvatska reprezentacija je kroz historiju uvijek imala poteškoća sa selekcijama koje dolaze iz Skandinavije, pa je tako bilo i ovaj put. 

"Sine moj, sve je to sada iza nas. Hrvatska je prošla dalje, treba razmišljati o Rusiji i ići dalje do samoga kraja", poručio je na kraju razgovora za Source.ba portal Ćiro Blažević.

Četvrtfinalna utakmice Rusije i Hrvatske se igra za pet dana na Fisht stadionu u Sočiju. Danas i sutra se igraju preostale četiri utakmice osmine finala.

Danas su na programu mečevi Brazil - Meksiko, te Belgija - Japan, dok su sutra na programu utakmice Švicarska - Švedska i Engleska - Kolumbija.

Novinar: Haris Ahbabović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.