17.9.2018. 10:44
0
"Nemam ništa protiv Selme Bajrami, mi se pozdravljamo na ulici. Zvali su se neki drugi ljudi, a Elvira nisu zvali iako je želio igrati za BiH"
Za Source.ba portal govorio je nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih napadača u historiji naše zemlje, Elvir Bolić.

Sa Bolićem, koji je danas daleko od fudbala, smo razgovarali o njegovoj karijeri, najzanimljivijim momentima karijere, a prisjetili smo se njegovog gola na Old Traffordu protiv velikog Manchester Uniteda, kada je lobovao Petera Schmeichela.

Razgovarali smo o njegovoj karijeri u Turskoj, Galati i Feneru, druženju i igranju sa velikim Okochom, ali i sa Hakanom Sukurom.

Bilo je govora o njegovom transferu u Crvenu zvezdu pred sami početak agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Osvrnuli smo se i na reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te neke od najzanimljivijih detalja iz perioda kada je nosio dres nacionalnog tima.

Elvir Bolić je rođen prije 46 godina u Zenici. Karijeru je počeo u zeničkom Čeliku, a nakon toga prelazi u Crvenu zvezdu. Zbog rata u BiH, Bolić odlazi u Galatasaray, a nakon Galate igrao je za Gaziantepspor, Fenerbahce, Rayo Vallecano, Istanbulspor, Genclerbirligi, Malatyaspor i Rijeku. 

Za fudbalsku selekciju BiH je igrao punih deset godina. U 51 utakmici postigao je 22 gola. Dugo vremena je bio najbolji golgeter u historiji reprezentacije BiH, sve dok Edin Džeko nije srušio njegov rekord.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.