15.11.2018. 14:40
1
"Spavao sam u svlačionici na kopačkama, nije kao Dormeo, ali dobro je. Kad sam jednom primio loptu, Samba me pregazio kao sličicu"
Za Source.ba portal govorio je napadač FK Sarajevo, Mersudin Ahmetović.

Sa Ahmetovićem smo razgovarali o životu napadača u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, domaćem fudbalu, FK Sarajevo, te saigračima iz Sarajeva.

Bilo je govora o Husrefu Musemiću, radu s njim, atmosferi u svlačionici, te igrama u dalekoj Rusiji i Kazahstanu.

Ahmetović, koji je u taboru Sarajeva inače poznat kao momak koji ima jedinstven smisao za humor, je ispričao neke komične situacije tokom svoje fudbalske karijere, što u BiH, što u Rusiji. Na kraju smo razgovarali i o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Mersudin Ahmetović je rođen prije 33 godine u Tuzli. U mlađim uzrastima je igrao za Radnički iz Lukavca, Budućnost iz Banovića i tuzlansku Slobodu. U profesionalnoj karijeri, kao senior, nastupao je Slobodu, Rostov, Volgu, Salyut, Zhetysu i ponovo Slobodu. Od 2016. godine nosi dres Sarajeva. Upisao je dva nastupa za A reprezentaciju BiH.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.