8.1.2019. 17:29
1
"Ognjen Vranješ ne smije ni prismrditi reprezentaciji. Ni prismrditi! Pa makar se radilo o Peleu"
Nakon što je istetovirao granice manjeg bh. entiteta, nakon što je nasilje na tribinama opravdao riječima "Dobrodošli u pakao", nakon što je navijače BiH nazvao "bauštelcima", te nakon što je na ruku istetovirao lik četničkog vojvode, Ognjen Vranješ se ne zaustavlja.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je ponovo šokirao svojom objavom na društvenim mrežama, a sada je uz fotografiju objavio stihove pjesme "Ne volim te Alija" Baje Malog Knindže.

Naime, Vranješ je uz fotografiju s prijateljima stavio opis "Drhte ruke oko Banje Luke", što je stih pjesme "Ne volim te Alija" koju pjeva Baja Mali Knindža.

Ovo je njegov novi istup nakon što je otkriveno da je na ruci istetovirao lik četničkog vojvode Momčila Đujića. Podsjećanja radi, njegov postupak je osudio i Nogometni savez BiH, ali još uvijek nije poznato da li će Vranješ biti odrastranjen iz reprezentacije.

Za Source.ba portal danas su govorili Miroslav Ćiro Blažević, nekadašnji selektor BiH, te Nikola Nikić, igračka legenda FK Željezničar.

"Nije mi jasno zašto mu je sve to trebalo, ne mogu ni sebi to da objasnim. Nije mu trebalo to da skreće pažnju na sebe, jer je dobar igrač. Mi igrači koji smo dolazili iz malih sredina, seoskih sredina, zapazio sam da preko 90 posto njih zaboravi odakle su došli, kao da su rođeni u centru Baščaršije. Ne volim ni da pričam o tome, dok sam ja lično igrao interesovao me je samo sport i poštena borba. Danas se nešto svi farbaju, šaraju svašta po sebi. Nisam u tom fahu, ja sam igrao za publiku i za raju. Znam da su i za mene govorili da sam papak. Ognjenu to nije trebalo, jer je dobar igrač. Gledam opet i ove neke igrače koji imaju milione, onaj jedan napravio krijestu izgleda kao horoz. Ne znaju više šta će od sebe", kaže za Source.ba portal Nikola Nikić.

"Po onome što si mi sada rekao i opisao, Vranješ ne smije ni prismrditi reprezentaciji. Ni prismrditi! Pa makar se radilo o Peleu, ne može, čovječe Božiji, to je nacionalni ponos i interes. Reprezentacija je domovina, a u toj domovini bi kao onda trebao igrati onaj koji se diči čovjeku koji je ubijao njegove prijatelje jer nisu iste vjere. To je smiješno", kaže Ćiro Blažević.

"Jednostavno nemam objašnjenja za njegove postupke i ne znam zbog čega je sve to uradio. Možda su ga i neki navijači vrijeđali pa ih je nazvao bauštelcima. Mene su vrijeđali kada sam igrao, a onda zabijem gol i čitav stadion skandira 'Nikola, Nikola'. Mislim da niko ne razumije zašto je to uradio. Znam momka, znam mu i familiju, dobar je igrač, ali ne znam zašto mu je sve to trebalo", rekao je popularni Nidžo.

"Ja nikada nisam imao sličan slučaj kao selektor ili trener. Da sam imao nešto slično, ja bih to iste sekunde odrezao, a vjerujem da će to i Prosinečki odraditi, koliko ga ja poznajem. Vranješ je jedna truhla jabuka među zdravim jabukama", istiće Ćiro Blažević.

Kada smo nekadašnjem selektoru BiH predočili sva "sabrana djela" Ognjena Vranješa, on je kratko poručio:

"Toliko je toga sada rečeno da on po tome ne bi smio da dođe na tlo BiH, a kamoli da je zastupa. To je smiješno", rekao je Ćiro Blažević za Source.ba portal.

Novinar: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.