9.1.2019. 16:00
1
El-Emin Hadžić kod sebe imao 1.000 eura, nisu mogli upaliti BMW, pa se vratili: Jedan čovjek mu je prodao cigarete, kaže da je to on sto posto
Danas je nastavljena velika potraga za El-Eminom Hadžićem, koji je nestao u vikend naselju Ponijeri, u Općini Kakanj. Potraga je ponovo otežana zbog vremenskih uslova i visokog snijega.

Veliki broj ljudi i spasilaca i dalje traga za ovim mladićem. Zbog visine snježnog pokrivača potraga je nastavljena smanjenim intenzitetom. Dok spasioci tragaju za nestalim Hadžićem, iz policije su došle informacije da su dva svjedoka vidjela Hadžića nakon njegovog odlaska iz vikendice u kojoj su se nalazili.

Kako je za Dnevni Avaz rekao Esnaf Buza, načelnik Uniformirane policije Zeničko-dobojskog kantona, policija ima informaciju da je Hadžić viđen kod skijaške staze na Ponijerima i u Kamenici kod Zavidovića. 

"Imamo te dvije dodirne tačke o njegovom kretanju. Prvi svjedok zaista je vrlo jasno to kazao. Šta se dalje dogodilo, ostaje nepoznanica, ali mi nastavljamo s istragom po svakoj dojavi", kazao je Buza. 

Zanimljivo je da niko od Hadžićevih prijatelja nema konkretne informacije koje bi bile korisne za istražitelje, te ne znaju šta se dogodilo sa njihovim drugom.

Telefon nestalog mladića bio je aktivan do 12:00 sati u petak, ali ga niko nije zvao niti je on nekoga zvao sa svog broja. Vikendica u kojoj je Hadžić bio s društvom unajmljena je tokom novogodišnjih praznika.

Prema indicijama i informacijama iz MUP-a, pas tragač je izašao na teren i u jednoj od vikendica našao trag osobe za kojom se traga. Na pet uzoraka pas Šmeki je potvrdio identitet i pretpostavlja se da je osoba za kojom se traga prespavala u navedenom objektu.

Različite informacije u medijima

U medijima su se pojavile brojne špekulacije oko toga šta se zaista dogodilo sa mladićem. Posebno je zanimljivo da je Hadžić u razmaku od sat vremena, 3. januara, kada je i otišao iz vikendice, viđen na različitim lokacijama koje su udaljene tridesetak kilometara. Prvi svjedok ispričao je policijskim istražiteljima da ga je vidio podno skijališta na Ponijerima oko 6:30 sati. A drugi svjedok da ga je vidio u Kamenici kod Zavidovića, te je kazao da je El-Eminu prodao kutiju cigareta, prema pisanju Dnevnog Avaza.

Da su čudne okolnosti Hadžićevog nestanka, govori i podatak da prijatelji koji su bili s njim u vikendici navodno ne žele sarađivati s policijskim istražiteljima, barem tako prenosi ovaj list. Ono što su ispričali njegovom ocu, nisu ispričali policiji. Od krucijalnog značaja za istražitelje mogla bi biti informacija ko je muškarac koji se Hadžiću i njegovom drugu pridružio u pansionu „Ponijeri“ i popio s njima piće, nakon čega su otišli u vikendicu. Prema saznanjima Dnevnog Avaza, Hadžić je kod sebe imao oko 1.000 eura.

"Vjerujem da je moj sin živ. Ako bude drugačije, prihvatit ću", kazao je jučer za Dnevni Avaz Samir Hadžić, otac El-Emina, 22-godišnjeg mladića koji je nestao 3. januara u jutarnjim satima na Ponijerima kod Kaknja.

"Odgajao sam ga tako da bježi ako vidi da neko konzumira drogu. Mi smo došli iz Njemačke za praznike, cijela porodica, supruga, mlađi sin, koji u Njemačkoj igra fudbal. Sve je bilo uredu. El-Emin je 2. januara rekao da će otići na Ponijere. Ja sam čuo kada je krenuo, ali nisam se ni pozdravio s njim", rekao je El-Eminov otac.

"Sada kada me neko pita šta je, kako je, nemam odgovora. Žao mi je što se nismo pozdravili. Nisam ga ni vezao za kuću, imao je određenu slobodu, on je došao da se odmori", priča Samir.

Otac pričao sa El-Eminovim drugom

Kaže da je pričao s jednim od drugova s kojima je njegov sin bio te kobne noći u vikendici.

"Kaže da su svi trebali kući tog jutra i da je moj El-Emin govorio: 'Moram kući, da mi se mater ne sekira'. Onda su izašli iz vikendice, bio je veliki snijeg, nisu mogli ni upaliti BMW i vratili se. El-Emin je otišao na Ponijere lagano obučen, u tenama, i bilo mu je hladno. Znam da mu je mater govorila da je otišao u tankim čarapama. Da se makar obukao", istakao je Hadžić za Avaz.

"Rekli su mi da nije obuo svoje tene, jer su bile mokre, nego druge cipele koje je našao u vikendici. Nije istrčao u čarapama. Jedan od drugova deset minuta poslije krenuo je za njim i kaže da je išao za tragovima. Kada ih je izgubio iz vida, vratio se u vikendicu. Pitao sam ga samo zašto odmah nije nekome javio da nema mog sina. Nije mi odgovorio. Da je samo nekoga nazvao", kaže Samir.

"Jedan čovjek vidio ga je ovdje, blizu staze na Ponijerima, kaže da je imao flašu crnog vina. Drugi ga je navodno vidio u Kamenici. On mu je prodao i cigarete. Kaže da mu ih je uredno platio. Kada mu je rođak pokazao sliku, rekao je da je to on, sto posto", dodaje na kraju Samir Hadžić.

Porodica nestalog Hadžića apelira na sve vlasnike vikendica na Ponijerima da provjere svoje objekte. Jedna vikendica obijena je u prethodna tri dana i pronađena je vreća za spavanje u njoj.

(Haris Ahbabović)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.