10.1.2019. 18:58
1
Tužna sudbina selektora reprezentacije BiH: Doktori za sada sve drže pod kontrolom, nije sve tako crno
FOTO: Sportske.ba
Prema statističkim podacima i brojkama, u regionu ne postoji selektor koji je jednu omladinsku reprezentaciju odveo na tri velika takmičenja.

Takav je, ipak, Sakib Malkočević, čovjek koji je kadetsku selekciju BiH i mlade momke čak u tri navrata odveo na veliko takmičenje, odnosno na EP za kadete.

Sakib Malkočević je zbog zdravstvenih problema odlučio napustiti mjesto selektora kadetske reprezentacije BiH još u mjesecu septembru ove godine, a od tada vodi veliku borbu kada je u pitanju njegovo zdravstveno stanje.

Za Source.ba portal danas je govorio Adnan Džemidžić, novi generalni sekretar NSBiH, koji je nedavno posjetio selektora Malkočevića.

"Ono što ja znam, doktori sve za sada drže pod kontrolom. Nisam ni ja medicinski radnik pa da bih vam mogao govoriti malo detaljnije o tome. Sinoć sam dobio informaciju da se Sakib osjeća bolje i da su te neke stvari krenule na bolje. Nije sve tako crno. Mi smo se kao Savez stavili na raspolaganje kako bismo pomogli i Sakibu, ali i njegovoj porodici. On je pod stalnom kontrolom ljekara u Tuzli i nadamo se da će se ovo po njega završiti na najbolji mogući način. On je sada u fazi liječenja koje je malo duže", kaže Džemidžić za Source.ba portal.

U pojedinim medijima su se pojavile informacije da je NSBiH zaboravio na svog selektora, ali Džemidžić je sve to demantovao za Source.ba portal i naglasio kako se NSBiH stavio u službu ozdravljenja i pomoći Sakibu Malkočeviću.

"NSBiH se stavio da pomogne Malkočeviću. Ne znam gdje ste mogli čuti ili pročitati da se razgovara o Sakibovom premještanju na liječenje u inostranstvo. Otišao sam prvo da vidim Sakiba onako ljudski, to nam je bilo prvo. Mi moramo njemu da budemo pri ruci, jer je on to zaslužio svojim ponašanjem, odnosom prema NSBiH, ali i svojim rezultatima. Razgovarali smo sa doktorima koji ga liječe, on je u potpunosti pokriven sa te strane. Bilo šta da bude trebalo, bilo gdje u svijetu, našem Sakibu, NSBiH će staviti sve svoje kapacitete na raspolaganje", kaže generalni sekretar NSBiH.

Za kraj smo Džemidžića upitali da li je moguće da je Malkočević radio za platu od svega 800 KM, kako su prenijeli pojedini mediji, a on je rekao:

"Svi selektori imaju sklopljene ugovore sa NSBiH. To je naša profesionalna poslovna tajna koliko koji selektor ima platu. Svaki od selektora je imao ugovore, naknade na osnovu rezultata, ali to ne bih mogao komentarisati", rekao je Džemidžić za Source.ba portal.

Podsjećanja radi, Sakib Malkočević je rođen 1965. godine. Prije kadetske reprezentacije BiH, koju je odveo na tri EP, je vodio tuzlansku Slobodu.

Novinar: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.