18.3.2019. 15:00
2
Nebojša Stefanović rekao kako "Naser pije Olimpiju i da se ona naručuje u Sarajevu", Orić mu poručio: Zadum'o se, jadnik nije znao gdje mu je glava, a gdje mu je stražnjica!
FOTO: Source.ba / Arhiva
Fotografija objavljena na Facebook stranici ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića iznad koje stoji natpis „Vrhovi Pašine ravni iznad Valjeva“ uveliko je zaintrigirala javnost što u Bosni i Hercegovini, ali i u susjednoj Srbiji.

Za samo nekoliko sati objava je dobila nekoliko hiljada lajkova lajkova na Facebooku i više od 100 komentara.   

Kako su danas objavili pojedini mediji u BiH i Srbiji, ratni komandant Armije RBiH u Srebrenici, Naser Orić, navodno je posjetio Srbiju, a fotografije su nastale na vrhu Pašine ravni, iznad Valjeva, a druga je nastala iz kafane u Užicu, gdje se Naser Orić fotografisao sa Avdom Huseinovićem.

Danas smo pozvali Nasera Orića, ratnog komandanta u Srebrenici, kako bi ga upitali za spomenutu fotografiju, njegov boravak u susjednoj Srbiji, izjavu Nebojše Stefanovića o njegovom boravku na tlu Srbije, kao i nadolazećoj konačnoj presudi Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu.

"Ne bih ja oko toga mnogo govorio. To je moja privatna stvar, tako da ja ne bih želio mnogo o tome govoriti. Moram da komentarišem izjave polupismenih ministara iz Srbije koji ne vide dalje od živice", kratko je poručio na početku za Source.ba portal Naser Orić.

"Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju. Za njim je raspisana poternica i istog trenutka, kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen. Pošto to dobro zna, siguran sam da on ne dolazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom, a kamoli da prelazi u našu zemlju. Očigledno je da na fotografiji koju je objavio, navodno iz restorana u Užicu, stoji posuđe tradicionalno istočnjačko, kakvo jeste uobičajeno u Sarajevu, ali ne i u Užicu. Posebno bi bilo čudno da restorani u Užicu služe vodu Olimpija, koju jasno možete vidjeti na fotografiji, kakvu služe u sarajevskim restoranima, a kakve nema na našem tržištu. Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku - da što prije vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu", rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović.

"Nebojša Stefanović se zadum'o, jadnik jučer nije znao gdje mu je glava, a gdje mu je stražnjica. Nisu oni imali kad da jučer razmišljaju o meni", poručio je kroz smijeh za naš portal Naser Orić.

Za kraj smo Nasera upitali da nam prokomentariše ono što će se u Haagu dešavati za dva dana, kada se očekuje konačna presuda ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

"Ne ulazim u odluke Haškog tribunala, to je mjerodavno tijelo koje treba da donese odluku. Ono što je istina je to da je Srbija bila agresor na BiH i realno bi bilo očekivati da to bude UZP, to jeste da se Srbija okarašteriše kao agresor na BiH. Nepošteno je malo što je samo Hrvatska proglašena kao agresor, kada je u pitanju udruženi zločinački poduhvat, a ustvari Srbija je ta koja je krenula sa svim planovima".

"Mene Karadžić kao Karadžić uopće ne zanima. Ovdje se mora osuditi cijeli projekat, to je projekat koji je napravljen prije marta 1992. godine, a počeo se realizirati krajem osamdesetih. Mladić ili Karadžić imenom meni to ništa ne znači, bitno je da se osudi taj cijeli projekat"
, rekao je danas u razgovoru za Source.ba portal Naser Orić.

Novinar: Haris Ahbabović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.