2.4.2019. 19:00
18
"Neka se samo maknu da ih ne gledaju djeca, da ne gledaju te njihove porodice i parade. Zamislite sad da ja i moj suprug paradiramo svaku noć po ulici"
Aktivisti LGBT iz cijele Bosne i Hercegovine najavili su "povorku ponosa" za 8. septembar u Sarajevu o čemu su obavijestili nadležne organe.

Ovo će biti prva parada u BiH, a organizuju je aktivisti iz cijele zemlje. Zbog toga su kažu organizatori već jučer o skupu obavijestili MUP KS, ali i ministarstvo saobraćaja KS.

Sama ruta kretanja Povorke još uvijek nije poznata, organizatori kažu da će zahtjevati da to bude u samom centru Sarajeva, gdje se kako kažu održavaju i drugi slični skupovi, no detalje će kažu dogovarati sa institucijama KS.

Brojne su reakcije u Bosni i Hercegovini nakon objave o "povorki ponosa", a na svojoj Facebook stranici jučer se oglasila i zastupnica u Skupštini KS, Samra Ćosović - Hajdarević, koja je napisala:

"Državo nemaš pravo da se žališ, sve dok stanje naroda ne popraviš. Veliku važnost i značaj je dobila jedna mala skupina od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banja Luke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih dijelova BiH. Njih 15 je dovoljno da pokrenu inicijativu za povorku i organizuju širom regije te tzv. povorke ponosa koje imaju za cilj da upropaste državu i njen narod. Svako ima pravo na život kakav želi, tako isto imamo i mi svoje pravo da biramo s kim želimo da živimo. Želim da se ovakvi ljudi izoluju i sklone što dalje od naše djece i društva. Neka idu negdje drugo i prave sebi grad, državu, zakone i svoja prava koja im niko neće osporavati. Ali ovdje ne", napisala je zastupnica SDA u Skupštini KS.

Danas je za Source.ba portal govorila zastupnica u Skupštini KS, Samra Ćosović - Hajdarević. U nastavku poslušajte šta je poručila za naš portal.

Novinar: Haris Ahbabović

18
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.