7.4.2019. 18:00
8
"Ja sam lično nazvao Miljana Miljanića i rekao mu da neću ići na Euro, jer se ratuje u mom Sarajevu i u mojoj BiH, te da ima mrtvih"
Za Source.ba portal danas je govorio proslavljeni fudbaler Sarajeva i reprezentacije nekadašnje Jugoslavije, te bivši selektor reprezentacije BiH, Faruk Hadžibegić.

Sa Farukom smo govorili o kvalifikacijama za Euro 2020. godine, te o Miralemu Pjaniću i Edinu Džeki.

Bilo je govora o samom početku rata u BiH, fudbalu i atmosferi u reprezentaciji nekadašnje Jugoslavije pred početak rata, kao i ratnim prilikama u Sarajevu.

Faruk Hadžibegić je rođen 1957. godine u Sarajevu. U igračkoj karijeri je nastupao za Sarajevo, Real Betis, Sochaux i Tolouse. 

Deset godina je igrao u dresu reprezentacije Jugoslavije. Kao trener je vodio Sochaux, reprezentaciju BiH, Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakirspor, Denizlispor, Chamois Niortais, Dijon, Bastia, Arles-Avignon, Valenciennes i Red Star iz Pariza.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.