9.7.2019. 9:28
2
Šta se dešavalo na Čengić Vili: Nimalo nije bilo prijatno, jedna eksplozija je baš bila jaka. Živim preko puta i gledam to svaki dan, šteta je ogromna
Uzrok požara koji je prije dva dana izbio u poslovnom objektu „Sim Group“ u prizemlju zgrade u sarajevskoj ulici Gradačačka u Novom Gradu još se istražuje.

Nakon izbijanja požara u 15:00 sati, vatra se proširila na prostorije firme „Polimac Company“ i prostorije Udruženja demobilisanih boraca Čengić-Vila 2, kao i na dva stana koji se nalaze iznad ovih objekata. Poseban problem napravile su hemikalije iz prodavnice boja i lakova. 

Pričinjena je ozbiljna materijalna šteta na poslovnim objektima i stanovima, a ljekarsku pomoć je, zbog udisanja ugljenmonoksida, zatražilo pet osoba. Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su im konstatirane lakše povrede, nakon čega su otpušteni na kućno liječenje.

Za Source.ba portal jutros je govorio legendarni fudbaler Sarajeva i bivši trener ovog kluba, Mehmed Čala Janjoš, koji živi u susjedstvu i koji je bio svjedok dešavanja prije dva dana.

"Čuo sam kao neku pucnjavu, neke eksplozije napolju, a onda smo svi istrčali vani da vidimo šta se događa. Vidjeli smo onda vatru, a dva-tri momka su trčala sa aparatima za gašenje požara, te su pokušavali da ugase vatru prije dolaska vatrogasaca. Ubrzo su stigli vatrogasci, Hitna pomoć i policija, te je požar uskoro bio ugašen", kaže Janjoš na početku razgovora za Source.ba portal.

"Nimalo nije bilo prijatno. Ti lakovi i boje su počeli da 'pucaju', kao male eksplozije. Jedna eksplozija je baš bila jaka i izbila je portal na jednom objektu. U cijeloj toj nesreći me oduševilo razmišljanje i brzo djelovanje ljudi, one normalne raje, koji su pokušali da učine nešto kako bi se ugasila vatra i koji su pokušali na sve načine da pomognu drugim ljudima. Taj odnos ljudi me baš obradovao", kaže Čala za naš portal.

Ono što se brojni pitaju nakon ove nesreće je to kako je moguće da se magacin sa bojama i lakovima, kako su to naveli neki mediji, nalazio u stambenoj zgradi. 

"Iskreno, nisam baš bio upoznat sa tim, jer sam ovdje doselio prije dvije godine. Više sam bio vezan za Stari Grad, tako da ne znam detalje oko toga šta se nalazilo u tim objektima", kaže Mehmed Janjoš.

Kao što smo već napisali, na objektima i stanovima iznad je pričinjena velika materijalna šteta, a i sam Janjoš tvrdi da su objekti u potpunosti uništeni.

"Živim preko puta i gledam to svaki dan. Šteta je, zaista, ogromna. Koliko ja vidim iz svog stana, dva stana iznad tih objekata su uništena, ta radnja ispod je totalno uništena. Oštećena je i kafana koja se nalazi pored tog objekta. To je ono što ja vidim sa ulice", kaže na kraju razgovora za Source.ba portal Mehmed Janjoš.

Novinar: Haris Ahbabović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.