10.9.2019. 19:09
1
Detalji nesreće u kojoj je poginuo poznati reper Gru: Dalibor zadobio prijelom kičme na dva mjesta i ostao paralizovan, a onda se utopio
Poznati srbijanski reper, Dalibor Andonov Gru, poginuo je jučer tokom vožnje kajta, a u trenutku nesreće s njim je bio njegov prijatelj Aleksa Mašić, koji je pokušao svom drugu da spasi život. Aleksa je za srbijanske medije ispričao šta se dešavalo jučer.

"Na početku je sve bilo divno, krenuli smo od Lida gdje smo uhvatili malo vjetra. Išlo je sve lijepo i vozili smo dva do tri sata. Htjeli smo da uđemo u čamac jer se sve završavalo, svoj kajt sam spustio, a potom ušao u čamac. Došli smo do Grua, a on nam je rekao: 'Uzmite mi dasku', jer je ostala dalje od njega, nekih 10 do 15 metara. Krenuli smo čamcem do daske i uzeli smo je. U tom trenutku naišla je oluja i drugi pravac vjetra, potpuno drugi. Najjači vjetar koji sam vidio u toku vožnje za sve ove godine i upravo taj nalet ga je odnio brzinom od 40-70 kilometara na sat", priča Aleksa i navodi da je Grua toliko vjetar brzo nosio da nisu mogli da ga stignu, kao ni kajt.

"Čim smo vidjeli, poslije pet sekundi krenuli smo prema njemu, vjetar ga je nosio tom brzinom da narednih 20 sekundi nismo mogli da dođemo do njega. 20 sekundi ga je vjetar udarao o vodu, dva do tri puta. Između 300 i 500 metara je letio u dalj. Toliko je brzo išao da čamcem nismo mogli da stignemo ni njega ni kajt. Vidjeli smo da se kajt otkačio i da više nije vezan. Gledali smo gdje je i pronašli smo ga. To je sve trajalo 30-ak sekundi jer smo imali brz čamac. Čim smo stigli, ubacili smo ga u čamac, bilo je malo teže jer je krupniji čovjek. Skoro dvije minute nam je trebalo da ga ubacimo u čamac. Počeli smo reanimaciju, a za to vrijeme je čamac išao najbrže što je mogao do obale", priča Gruov prijatelj.

"U svim tim trenucima nismo prestajali da mu radimo masažu srca, a potom smo na obali sačekali Hitnu pomoć koja je došla ubrzo. Čim su došli konstatovali su smrt. Ljekari koji su došli na lice mjesta, rekli su da je smrt vjerovatno nastala tokom tih nekoliko udaraca u vodu jer su po zjenicama vidjeli da nema moždane funkcije duže vrijeme", rekao je Aleksa.

Komšije i prijatelji Dalibora Andonova Grua neutješni su zbog smrti poznatog repera i tvrde da će ga pamtiti kao dobrog čovjeka. Komšija porodice Andonov ispričao je za beogradski Blic da je bio u blizini kada je Gruovom ocu saopšteno da je izgubio sina.

"Meni nije dobro što se znamo kao komšije, ne mogu ni da zamislim kako je njemu. Jučer su mi pošle suze na oči, mene je obavijestio o Gruovoj pogibiji jedan inspektor, prijatelj, jer zna da mi je komšija, nisam vjerovao, pitao sam da nije neka internet patka, a on mi kaže da ima službeni izvještaj. Otišao sam do njegovog oca, on je stalno nešto radio po garaži, pitam komšiju: 'Gdje je Gile?', tako ga zovemo, a on kaže: 'Imao je neki telefonski poziv, otišao je gore u kuću'. Onda sam čuo gore kuknjavu. Nije mi bilo dobro. Zvao sam ga telefonom da pitam, otac nije vjerovao, smatrao je da je to neka neslana šala. Ne znam ko mu je javio, vjerovatno neko od drugova sa kojima je Gru bio tamo. Jutros kad sam ga vidio izjavio sam mu saučešće, čovjek je počeo da plače. Meni nije bilo dobro", ispričao je Gruov komšija za Blic.

Dalibor Andonov Gru poginuo je jučer oko 15:20 sati u Zemunu, kada je prilikom vožnje kajta upao u vodu. Biće sahranjen u četvrtak, 12. septembra, na groblju Orlovača u Beogradu, u 14:00 sati.

Preliminarni rezultati obdukcije pokazali su da je reper Gru nastradao od utapanja, a da je prije toga zadobio prijelom kičme na dva mjesta.

Kako piše Pink.rs, Gru je, dok je vjetar nosio njegov padobran i udarao ga o vodu, zadobio prijelom kičme na dva mjesta, nakon čega je ostao paralizovan. Nakon toga je došlo do utapanja.

Naime, on je krenuo da spakuje svoju opremu jer je počelo nevrijeme i u trenutku jak vjetar povukao je njegov padobran u vazduh, a reper koji je bio vezan za njega poletio je s njim. Jak vjetar ga je nosio velikom brzinom i više puta ga bacio na vodu. Gru je zadobio teške povrede i dok su prijatelji, koji su bili u čamcu u blizini, stigli do njega već nije davao znakove života.

Danica, supruga tragično stradalog repera Dalibora Andonova Grua, na užasan način saznala je da joj je suprug poginuo.

Danicu je, kako piše Telegraf, navodno pozvala prijateljica koja ju je upitala: "Šta pričaju ovi novinari da je Dalibor poginuo?"

S druge strane, njihovi sinovi su u momentu nesreće bili su u školi, a njima je tragičnu vijest saopćio školski psiholog, prenosi Telegraf.

Dalibor Andonov, poznatiji kao Gru, rođen je u Dimitrovgradu u Srbiji 1973. godine. Njegova karijera je počela 1995. godine, a svojevremeno je sarađivao sa muzičarima kao što su Anastacia, Edo Maajka, Sara Jo, Ajs Nigrutin, Bad Copy, Marko Kon, Rasta, Shaggy, Coolio, Marchelo, Beogradski sindikat, Tijana Dapčević, Vlado Georgiev, Juice i dr.

Snimio je nekoliko studijskih albuma, kompilacija i veliki broj singlova. Dobitnik je brojnih muzičkih nagrada.

Pripremio: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.