23.9.2019. 14:23
0
Peljtini avioni i kočije, Balja kum Hasagiću, Džeko kum Anelu Hadžiću, Ozil kod Kolašinca, Haris oženio prelijepu izraelsku manekenku
Foto: Drustvene mreze
Foto: Drustvene mreze
Foto: Drustvene mreze
Foto: Drustvene mreze
Foto: Drustvene mreze
Foto: Drustvene mreze
Foto: Drustvene mreze
Foto: Drustvene mreze
Foto: Drustvene mreze
Foto: Drustvene mreze
Foto: Drustvene mreze
Foto: Drustvene mreze
Veliki broj sportaša, fudbalera iz Bosne i Hercegovine, sadašnjih i nekadašnjih reprezentativaca BiH, oženili su se tokom 2019. godine.

Nekadašnji bokser, Mesur Peljto, ponovo je ušao u bračne vode. Naš poznati sportista i šampion oženio se lijepom Aminom s kojom živi već nekoliko godina i s kojom ima trogodišnjeg sina, Alija Mensura. Svečana ceremonija je održana u njegovom rodnom Brčkom, pred oko 300 zvanica. Kočije, konji, avioni... Sve je to bilo dio nove svadbe našeg boksera.

Početkom augusta ove godine oženio se fudbaler Nimesa i bh. reprezentativac, Haris Duljević. On je oženio svoju djevojku Saru, a Haris i Sara su se vjenčali u Sarajevu u krugu porodice i prijatelja, a svoju sreću su podijelili i s fanovima na društvenim mrežama objavom fotografija iz Vijećnice.

"U tebi sam zavolio osobine svoje duše, jer ona liči na tvoju. Kroz tebe ja volim samog sebe", napisao je Duljević uz fotografije na društvenim mrežama.

Hasagić, Kolašinac, Seferović...


U julu mjesecu ove godine se oženio i nekadašnji golman bh. reprezentacije, te sadašnji trener golmana u A selekcije BiH, Kenan Hasagić. Kum na vjenčanju mu je bio bivši reprezentativac naše zemlje, Elvir Baljić.

Hasagić je oženio dugogoišnju djevojku Arminku Sivac. Inače, Hasagić je do 2009. godine bio u braku sa Dijanom Jelačić sa kojom ima troje djece.

Sredinom juna ove godine se oženio bek Arsenala i član A reprezentacije BiH, Sead Kolašinac. 

Sead Kolašinac se oženio svojom djevojkom Janom Laurom. Vjenčanju su prisustvovali Mesut Ozil i njegova supruga, glumica Amine Gulse, koja je fotografiju s vjenčanja podijelila na društvenim mrežama.

U istom periodu se oženio i švicarski reprezentativac bh. korijena, Haris Seferović. Haris je oženio svoju izabranicu Aminu, na tajnom vjenčanju u Portugalu, a feštu je kasnije napravio u švicarskom Luzernu.

Glamurozna svadba Emira Ganića i kćerke Envera Lugušića

Emir Ganić, izvršni direktor Sarajevo School of Science and Technology i sin bivšeg člana Predsjedništva RBiH Ejupa Ganića, je vezu sa Irmom Lugušić, kćerkom legendarnog golmana Envera Lugušića, krunisao brakom. 

On se oženio isti dan kada i spomenuti Seferović, a velikom svadbenom veselju koje je održano u hotelima Austria i Bosnia na Ilidži prisustvovalo je oko 580 zvanica. Emina Ganić, Sarah Čerkez, Mehmed Baždarević, Ćiro Blažević, Emir Hadžihafizbegović, Elvir Bolić, Amra i Edin Džeko, Kemal Alispahić, Amna Džambić, Adnan Branković, Elvir Bajrić samo su neke od mnogobrojnih zvanica koje su bile prisutne na svadbi.

Doslovno isti dan se oženio i nekadašnji reprezentativac BiH i nećak Safeta Sušića, Tino Sven Sušić. 

On je oženio dugogodišnju djevojku Glenis Jankov. Cevremonija vjenčanja upriličena je u Splitu, a kum na vjenčanju je bio Avdija Vršajević, nekadašnji igrač reprezentacije BiH.

Džeko bio kum Hadžiću

Isti dan se oženio i nekadašnji reprezentativac Anel Hadžić, kojem je kum na vjenčanju bio Edin Džeko. 

Bivši reprezentativac BiH se vjenčao u Sarajevu sa svojom izabranicom, manekenkom Almom Pljevljaković. Njegov kum je bio Edin Džeko, kapiten reprezentacije BiH, koji je na svadbu stigao u pratnji supruge Amre.

U augustu prošle godine se oženio bh. fudbaler Mahir Karić. On se oženio svojom izabranicom Adnom, a svojevremeno je u BiH nastupao za Olimpik, Vitez, Slaviju, Most, Travnik i Rudar Prijedor, a bio je i član mlađih selekcija Slovana iz Libereca, Željezničara i reprezentacije BiH.

Prije nekoliko dana se oženio i napadač A reprezentacije BiH, Riad Bajić. Bivši igrač Željezničara oženio je jedugogodišnju djevojku Senitu, s kojom je u vezi još od perioda dok je igrao za tim s Grbavice.

U junu ove godine se oženio rukometni reprezentativac BiH Mladoženja Marin Vegar je jedan od najboljih reprezentativaca Bosne i Hercegovine

U julu ove godine se oženio i nekadašnji reprezentativac BiH Haris Medunjanin. Naš bivši reprezentativac stavio je prsten na ruku prelijepoj izraelskoj manekenki Moran Rahimi, koju je upoznao dok je igrao u Izraelu.

Krajem prošle godine reprezentativac BiH i golman Maribora, Kenan Pirić, izrekao je sudbonosno DA. Kenan se vjenčao sa svojom izabranicom Erinom Salkić. Vjenčanje je održano u Tuzli, a prisutne goste zabavljao je poznati bh. pjevač Denijal Ahmetović.

Pripremio: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.