24.9.2019. 15:59
5
"Oni trebaju zarobiti nas. Neka dođu, brate, neka nas pohapse i neka sa nama pregovaraju dok ne nađemo rješenje"
Štrajk zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo je i dalje u toku, a brojni građani KS su ostali uskraćeni za zdravstvenu uslugu.

Iz Sindikata zdravstvenih radnika KS su ranije najavili da će primati samo hitne slučajeve, dok će svi ostali morati sačekati na okončanje štrajka.

Podsjećanja radi, zdravstveni radnici traže povećanje svojih primanja, a Vlada KS bi prema tom planu trebala izdvojiti dodatnih 30 miliona KM za njihova primanja.

Danas smo razgovarali sa Elmedinom Konakovićem, predsjedavajućim u Skupštini KS, koji je za Source.ba portal govorio o štrajku zdravstvenih radnika u KS.

Novinar: Haris Ahbabović

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.