26.9.2019. 16:15
10
"SDA pokušava napraviti priču da je Zukorlić neki moj favorit za reisa i time, k'o biva, narušiti naš ugled i status u Islamskoj zajednici koju smatraju jako bitnom"
Ministrica obrazovanja i nauke KS, Zineta Bogunić, obratila se jučer u Skupštini Kantona Sarajevo, pojasnivši razloge zbog kojih je podnijela ostavku. Ona je ranije istakla da je ostavku podnijela iz moralnih razloga, a da je niko nije upitao o čemu je riječ.

"Konaković je lično tražio da na sjednicu Vlade KS proslijedim Zakon o visokom obrazovanju. Tražila se hitna procedura, a da ni ministarstvo to nije ozbiljno razmatralo. Inače, sve aktivnosti vezane za Zakon o visokom obrazovanju KS vršene su vaninstitucionalno. Na to nisam pristala. Dan kasnije Forto mi je kazao sljedeće: 'Rekao je Dino ili spustite na vladu ili letite'", rekla je Zineta Bogunić.

Odmah nakon nje, Skupštini KS se obratio i Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS, te odgovorio na teške optužbe Zinete Bogunić.

"Kada bi samo dio optužbi koje je iznijela ministrica Bogunić bio tačan oko namještanja, ja bih se sramio hodati ovim ulicama. Nikada nismo razgovarali sami i spreman sam na poligrafu dokazivati i sigurno ću do suda ići da pokažemo o kakvoj se osobi radi. Nisam glup čovjek da kažem 'dajte njima posao', a za posao od 500.000 maraka", rekao je jučer Konaković.

Danas smo razgovarali sa Elmedinom Konakovićem, koji je za Source.ba portal govorio o optužbama Zinete Bogunić. U nastavku poslušajte cijeli razgovor s njim.

Razgovarao: Haris Ahbabović

10
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.