15.10.2019. 10:35
0
Kako su nam Grci pravili "smicalice" pred utakmicu: Niko nije spavao, cijelu noć je drmalo. Grci su nas stavili u hotel u kojem je bila svadba
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će, na Olimpijskom stadionu u Atini, odigrati novu utakmicu kvalifikacija za Euro protiv selekcije Grčke.

Grčka je stari poznanik naše selekcije, pa će nam ovo biti čak 11. po redu okršaj sa prvacima Evrope iz 2004. godine. Od 1996. godine, kada smo u Kalamati odigrali prvi duel sa Grcima, pobijedili smo ih samo jednom, a bilo je to u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine. 

Naš nacionalni tim, tada predvođen Safetom Sušićem sa klupe, slavio je u Zenici sa 3:1. Posljednja tri duela BiH i Grčke nakon spomenute utakmice na Bilinom polju su završena bez pobjednika, a tako je bilo i u prvoj utakmici aktuelnih kvalifikacija kada je bilo 2:2, iako smo na poluvremenu voditi sa 2:0.

Prvu zvaničnu utakmicu protiv selekcije Grčke odigrali smo sada već davne 1996. godine, kada smo u Kalamati poraženi sa 3:0. 

Ouzounidis, Apostolakis i Nikolaidis su tada pogađali za Grke, koji su slavili i u revanšu na Koševu sa 1:0, što je bila prva zvanična kvalifikaciona utakmica na Koševu naše reprezentacije.

Te utakmice su se za Source.ba portal prisjetili nekadašnji kapiten bh. reprezentacije, Vlatko Glavaš, kao i selektor nacionalnog tima u to vrijeme, Fuad Muzurović.

Bilo je nekih stvari koje baš i nemaju veze sa fudbalom, a posebno je komično da su nas organizatori pred tu utakmicu smjestili u lokalni hotel u kojem se održavala svadba.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.