29.10.2019. 11:28
0
Je li nam se ovo priprema porez na sve "živo i mrtvo": Porodice koje imaju više djece će biti pogođene ovim zakonom. Pa, da li je moguće studirati sa 300 KM u Sarajevu?!
Klub zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH tražit će da Vlada FBiH, na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem, povuče iz parlamentarne procedure predloženi zakon o porezu na dohodak i vrati ga na doradu.

Razlog je što SDP smatra da je sadašnji predloženi tekst loš i da uz njega nije Parlamentu FBiH upućena i simulacija mogućih ekonomskih efekata u budućoj primjeni. 

Medijima se danas, na press konferenciji, obratio šef kluba zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH, Elvir Karajbić.

Predloženi zakon o porezu na dohodak Karajbić je nazvao dijelom "kleptomanske fiskalne politike" i dodao da Vlada FBiH predlaže povećanje poreza na plate s 10 na 13 posto, kao i oporezivanje "svega što je do sada bilo neoporezivano" u sferi dohotka - naknada za prijevoz i topli obrok.

Također je u tekstu zakona predloženo oporezivanje stipendija viših od 300 KM i svih naknada, pa i onih za učeničku praksu, viših od 150 KM.

U nastavku pogledajte press konferenciju koju su danas sazvali zastupnici iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP).

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.