13.3.2020. 13:03
0
"Dobavljači uredno vrše isporuku, građani BiH najviše kupuju brašno, ulje, šećer, tjesteninu i higijenske potrepštine"
Usljed pojave koronavirusa u Bosni i Hercegovini, brojni građani naše zemlje su se uplašili na način da će nestati prehrambenih namirnica, pa smo svjedoci ogromnih gužvi u pojedinim tržnim centrima u BiH.

Ipak, realnost je mnogo drugačija od bombastičnih naslova i fotografija na pojedinim portalima i medijima, koji se uglavnom trude da prenesu "šture" informacije, ili da uslikaju prazne police u tržnim centrima, koje će ujutro svakako biti popunjene prehrambenim artiklima.

Police se konstantno dopunjavaju

Tim povodom za Source.ba portal danas je govorila Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga u Bingo d.o.o. Tuzla.

"Police sa prehrambenim namirnicama se kontinuirano dopunjavaju, jer nemamo izazova sa distribucijom roba. Dobavljači uredno vrše isporuku", kaže Tatjana Paunoski za naš portal.

Našu sagovornicu smo u nastavku upitali da li očekuju eventualne poteškoće sa distribucijom i isporukom robe, te postoji li neko rješenje ukoliko dođe do zastoja.

"Lanac opskrbe funkcioniše bez zastoja. Zajedno sa našim partnerima (proizvođačima i  dobavljačima) pratimo situaciju sa aspekta proizvodnje i prekograničnog prometa. Bingo je u svojoj poslovnoj politici uvijek bio okrenut domaćim proizvođačima koji u kontinuitetu sarađuju s nama i plasiraju svoje proizvode kroz našu mrežu.  Pitanje domaćih proizvođača se prvenstveno odnosi na  njihove kapacitete i  raspoloživost sirovina, a plasman je uvijek imao kontinuitet", kaže Paunoski za Source.ba portal.

Šta se najviše kupuje?

Za kraj, našu sagovornicu smo upitali koje se to namirnice ovih dana najviše kupuju, te da li je došlo do promjene cijena u tržnim centrima Binga zbog situacije oko koronavirusa.

"U posljednjim danima je evidentirana povećana frekvencija prodaje, prije svega,  osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, konzervirane namirnice, tjestenina, osnovne higijenske potrepštine). Nema nikakvih vanrednih promjena maloprodajnih cijena u Bingo trgovinama", rekla je za Source.ba portal Tatjana Paunoski.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.