2.4.2020. 16:43
1
Za Suvada nema prepreka: Maska, slušalice i ples na Ferhadiji u doba korone
Rođen je u Sarajevu, ali kao mjesto svog odrastanja navodi Bosanski Novi. Suvad Veletanlić, mnogima poznatiji kao plesač sa Ferhadije, nastavio je sa svojim poslom i u doba virusa korone.

Piše: Haris Ahbabović

Kuhar je po zanimanju, ali ne živi od posla za koji se školovao. Novac za egzistenciju zarađivao je obavljajući teške fizičke radove, a od prije 12 godina isključivo se bavi plesom.

"Umjetnik sam. Plešem na Ferhadiji već, haman, dvanaest godina. Preživljavam od toga. I tako, svako se bori na svoj način i živi kako zna i umije, pokušava izgraditi sebi bolji život, pa tako i ja, hrabro", rekao je Suvad svojevremeno ta TV1.

Fotograf Source.ba portala donosi nekoliko fotografija Suada u svom novom "poduhvatu", na Ferhadiji, u doba korone.

Foto: Izet Tahirbegović / Source.ba

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.