5.5.2020. 12:59
4
Hoće li učesnici "korona derneka" platiti kaznu od 500 KM, koju plaća i obični građanin na ulici ako nema masku?!
"Do sada su, osim zatečenih 16, identificirane još tri osobe kao učesnici zabave u ugostiteljskom objektu iako je rad zabranjen odlukom nadležnih organa zbog prevencije širenja koronavirusa", potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Hadžiabdić je naveo kako je odmah ostvarena neophodna saradnja s nadležnom inspekcijom kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vrijeme trajanja zabrane rada kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Dodao je da policijski službenici Druge PU, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad na identifikaciji osoba koje su boravile u navedenom objektu te će protiv svih biti poduzete propisane mjere i radnje radi sankcioniranja zbog kršenja aktuelnih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i drugih organa donesenih u vrijeme proglašenog stanja nesreće uzrokovane aktuelnom pandemijom.

Danas smo pozvali MUP KS kako bismo saznali o kakvim se kaznama radi, te da li će, kako je ranije rečeno, učesnici tzv. korona derneka platiti samo kaznu od 500 KM koju, primjera radi, plati obični građanin koji na licu ne nosi masku.

"Sve zavisi, ako ima prekršaja po više osnova, onda može biti više kazni. Ako imate, naprimjer, nepoštivanje destince ili ako imate nekoga ko ima preko 65 godina, a bio je tu, onda su to dva prekršaja. Tamo gdje se utvrdi osnov, biće napisano više prekršaja",
rekao je danas za Source.ba portal glasnogovornik MUP-a KS, Mirza Hadžiabdić.

Istakao je da su policijski službenici došli do sazdanja da su još tri osobe prethodno napustile objekt prije dolaska policije te da će također biti kažnjene.

Hadžiabdić je kazao da su na spornoj zabavi prisustvovali osobe inicijala: S. K., M.S., B.M., J.Š., LJ.M., A.A., N.F., Z.B., S.B., H.A., H.V., S.C., H.K., A.K., M.K., A.K., H.B., Š.K. i S.M.A.

Istakao je da je Uprava policije MUP KS opredijeljenja da su svi građani jednaki pred zakonom te da će sve za koje se utvrdi da su bili na zabavi, izreći prekršajne mjere.   

Govoreći o ugostiteljskom objektu, Hadžiabdić je kazao da su policijski službenici sačinili posebnu informaciju koja je proslijeđena Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslova KS na daljnje postupanje.  

Također je naglasio da policija provjerava da li u tom slučaju ima elementa krivičnog djela - ugrožavanja zdravlja ljudi.

Podsjećanja radi, sinoć u Sarajevu upriličen je blago rečeno "skandalozan" tzv. korona dernek na kojem je pored brojnih muzičkih zvijezda prisustvovao i bh. ministar Staša Košarac.

Dernek je organizovan u Golf klubu u Sarajevu, uprkos svim mogućim zabranama, pravilima i restrikcijama koje su hladnokrvno prekršene u vrijeme kad se cijela Planeta, pa tako i BiH, bore sa virusom korone. 

Ni socijalna distanca od 1,5 metara nije ispoštovana, te su tako sinoć pribijeni sjedili za istim stolom, ministar Staša Koštarac, biznismen Zijad Blekić, te pjevači Halid Bešlić i Šerif Konjević. Ovoj veseloj četvorci s druge strane stola društvo su pravili Hari Mata Hari, Semir Cerić Koke, pa i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, Nihad Fejzić. Na derneku je bila pristuna i pjevačica Slađana Mandić, koja je atmosferu, s ovog druženja u jeku pandemije koronavirusa, podijelila na društvenim mrežama.

Prvobitno se spominjalo i ime Fahrudina Pecikoze na derneku, ali je on poslije izjavio da nije bio na derneku, te da se nalazio u Mostaru na pecanju. 

Novinar: Haris Ahbabović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.