29.6.2020. 13:49
0
"Puni su hodnici po bolnicama u Novom Pazaru, ljudi se onesvješćuju po hodnicima. Dnevno je od devet do 11 mrtvih, što se u Pazaru do sada nikad nije dogodilo"
Potpuni kolaps oko pandemije koronavirusa vlada u Sandžaku, a to se odnosi na Novi Pazar i Tutin.

Informacije koje dolaze iz Sandžaka kažu da je ogroman broj zaraženih, da je pandemija uzela maha, da je ogroman broj zaraženih medicinskih radnika i doktora, ali i da je drastično povećan broj umrlih tokom proteklih nekoliko dana. Sandžaku trenutno nedostaje svega, od medicinske opreme, do mjesta u bolnicama i medicinskim centrima.

Ipak, srbijanski mediji ne piše mnogo o ovome, vjerovatno zaokupljeni izborima i novom Vučićevom pobjedom, tako da se većina informacija dijeli upravo po društvenim mrežama. 

Jasno je da su zakazali svi, od lokalne zajednice i političara, do samog vrha države, koji se maćehinski odnosi prema građanima Sandžaka.

Za Source.a portal danas je govorio predsjednik Stranke pravde i pomirenja, Muamer Zukorlić. U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa njim.

Razgovarao: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.