6.1.2021. 10:49
10
Pitali smo MUP KS zbog čega nisu reagovali nakon poziva Sarajlije kojeg su napali migranti dok je bio sa djecom
FOTO: Source.ba / Arhiva
Prije nekoliko dana jedan građanin Sarajeva podijelio je svoju priču u kojoj je govorio o migrantima koji su napali njega i njegovu djecu.

On je putem medija poručio kako je pozvao MUP Novi Grad Sarajevo, ali da je izostala reakcija policije. Poručio je da ga nakon prvog razgovora sa policijom niko nije nazvao iz policije da provjeri kako je, zajedno sa svojom djecom, te da li im je potrebna pomoć.

Tim povodom, kontaktirali smo MUP KS, te smo u dopisu sarajevsku policiju pitali sljedeće:

1. Zbog čega policija nije reagovala i pomogla unesrećenom Sarajliji koji se u trenutku napada na ulici nalazio sa djecom?

2. Šta je policija konkretno poduzela nakon poziva ovog građanina, da li su izašli na teren, provjerili o čemu se radi?

3. Koliko često vršite kontrole migranata na ulicama Sarajeva? Koliko ste kontrola, primjera radi, napravili u prva tri dana Nove godine, šta ste zatekli, koliko ste migranata legitimisali, sankcionisali ili vratili u migrantski centar u Blažuju?


Jutros smo dobili odgovor iz MUP-a KS, kojem vam prenosimo u cjelosti:

1. Nisu tačni navodi da policija Kantona Sarajevo nije reagovala na zaprimljeni poziv građanina.

2. Po zaprimljenom pozivu dvije auto patrole policijskih službenika su izašle na teren, odnosno upućene na lokalitet koji je prijavljen kao mjesto događaja, međutim, na istom nisu zatekli, kako prijavitelja, tako ni lica na koja se odnosila prijava. Događaj je uredno evidentiran u propisanu evidenciju pod brojem 37, za dan 03.01.2021. godine u 20:52 sati.

3. Svakodnevno se vrši kontrola migranata na području Kantona Sarajevo od strane policijskih službenika Uprave policije, ali otežavajuću okolnost predstavlja činjenica da su raspoloživi kapaciteti migrantskih centara na području Kantona Sarajevo popunjeni,
stoji u odgovoru policije KS kojeg smo danas dobili.

Novinar: Haris Ahbabović

10
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.