27.1.2021. 12:36
0
Haris Hajdarević prodan za 50 hiljada eura, Bojan Nastić u najskupljem transferu nekog bh. fudbalera ove zime
Pandemija koronavirusa žestoko je poremetila trgovinu tokom ljetnog i zimskog prelaznog roka kada je u pitanju fudbal.

Što se tiče ovog zimskog prelaznog roka, koji je još uvijek aktuelan, nekoliko bh. fudbalera promijenilo je svoje sredine ove zime, ali za sada najskuplji transfer, kada je u pitanju ime nekog našeg fudbalera, iznosi svega 350.000 eura.

Bh. fudbaleri

Sead Kolašinac je napustio Arsenal, te se vratio u svoj Schalke na posudbu. Podsjećanja radi, Schalke 04 se ove sezone grčevito bori za opstanak, te se nalaze zakucani na posljednjoj poziciji u Bundesligi. Kolašinac je izgubio mjesto startera ua timu iz Londona, posebno kada se uzme u obzir da Kieran Tierney igra u jako dobroj formi.

Bojan Nastić je upravo najskuplji transfer ove zime nekog našeg igrača. On je za 350 hiljada eura prešao iz BATE Borisova u ekipu poljske Jagiellonije.

Toni Šunjić  je promijenio sredinu, ali i dalje ostaje u Kini. Prešao je iz redova Sinobo Guoana u tim koji se zove Jianye.

Amar Rahmanović je napustio Sarajevo, ze u transferu vrijednom 300 hiljada eura potpisao za turski Konyaspor. 

Ognjen Vranješ je posuđen iz Anderlechta u Charleroi, dok je Azer Busuladžić iz Atromitosa prešao u redove kiparskog Anorthosisa.

Asmir Suljić se vratio u Mađarsku. Iz Maccabi Petah Tikve je prešao u redove Diosgyora. Branimir Cipetić je napustio Široki i potpisao za zagrebačku Lokomotivu u transferu vrijednom 250.000 eura.

Haris Hajdarević je napustio Želju i potpisao ugovor sa turskim Bolusporom. Turci će Željezničaru, prema podacima Transfermarkta, platiti 50 hiljada eura za njega.

Mateo Marić je napravio isto što i maločas spomenuti Cipetić. U transferu vrijednom oko 180 hiljada eura potpisao je ugovor sa Lokomotivom, a stigao je iz Širokog Brijega.

Marijan Ćavar je napustio Eintracht Frankfurt, te je potpisao za Greuther Fürth iz 2. Bundeslige. Edin Šehić je napustio NK Rudeš, te potpisao ugovor sa slovenačkom Goricom.

Slabo se trgovalo širom Evrope

Kada su u pitanju top transferi ovog zimskog prelaznog roka, a tiču se najjačih liga Evrope, stanje je sljedeće:

Sebastien Haller za sada je najplaćeniji transfer ovog prelaznog roka, jer je za 22,5 miliona eura prešao iz West Hama u Ajax. Man. United je milion i po eura manje Atalanti platio Amada Dialloa, dok je Dominik Szoboszlai iz RB Salzburga prešao u redove RB Leipziga za 20 miliona eura. Isti iznos je Monaco platio Bruggeu za Crepina Diattu.

Od zvučnih fudbalskih imena koja su ove zime promijenila sredinu, izdvajamo sljedeće:

Mesut Ozil je napustio Arsenal i potpisao za Fenerbahce. Arkadiusz Milik je iz Napolija prešao u Marseille, dok se Luka Jović vratio u Eintracht, gdje je stigao na posudbu iz Real Madrida. 

Pripremio: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.