27.1.2021. 14:17
1
Source.ba ekipi rečeno da u zgradu NSBiH mogu ući samo "TV kuće i mediji koji prate fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine"
Velike mjere osiguranja bile su danas ispred zgrade NSBiH, gdje je u 14:00 sati na mjesto novog selektora fudbalske reprezentacije BiH predstavljen Bugarin Ivaylo Petev.

Ispred zgrade su prisutni i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nakon najave na Facebook grupi "Bojkot Nogometnog saveza BiH", koja broji više od 10.000 članova, da će danas biti održani mirni protesti ispred zgrade Saveza.

Ekipi Source.ba portala nije bio dozvoljen ulazak u prostorije NSBiH, tačnije u press salu kako bismo snimili zvanično predstavljanje novog selektora fudbalske reprezentacije BiH, Ivayla Peteva.

Naime, na ulazu u zgradu saveza nam je rečeno da prednost prilikom dolaska na press konferenciju i zvanično predstavljanje selektora Peteva imaju samo "TV kuće i mediji koji prate fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine". Ovo je našoj ekipi rekao izvjesni Dinko Čeko, koji nas je kao predstavnik NSBiH dočekao na ulazu u zgradu.

Podsjećanja radi, Source.ba video portal je, što je logično i potpuno budalasto za objašnjavanje nekome u BiH, oduvijek pratio fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Jasno, jer se radi o prvom video portalu u BiH.

Ipak, nejasno je šta ljudi u NSBiH podrazumijevaju pod terminom "pratiti". Možda "praćenje" reprezentacije, prema njihovom mišljenju, podrazumijeva da se ne pitaju stvari koje se ne dopadaju uposlenicima Saveza, ili da se ne piše o tim stvarima.

Zanimljivo je i to da je neko sebi uzeo za pravo da klasifikuje nekoga da li prati ili ne prati reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kao da se radi o umjetničkom dojmu Takmičenja za pjesmu Eurovizije, a ne o navijanju za reprezentaciju svoje/naše zemlje.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Kenan Ćemo

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.