9.3.2021. 15:01
3
"Za mene Ivana Marić nije politička analitičarka, nego intelektualka. Kad sam govorila o 'SDA lobanjama' mislila sam na stranačke botove"
Amra Zulfikarpašić, nositeljica liste Naše stranke za Općinsko vijeće Centar, govorila je danas za Source.ba o potezu ove stranke da predloži Ivanu Marić, političku analitičarku, za dogradonačelnicu Sarajeva.

Na početku razgovora za naš portal, Amra Zulfikarpašić tvrdi da Ivana Marić za nju nije politička analitičarka, nego intelektualka.

"Za mene Ivana Marić nije politička analitičarka nego intelektualka koja u javnom prostoru na poziv medija i putem društvenih mreža izražava svoje mišljenje  o društvenim i političkim pojavama u bh. društvu. Smatram da je prefiks 'politička analitičarka' u vašem pitanju pomalo degradirajuće po Ivanu Marić jer je ista politički zrela i osvještena političarka bez portfelja koji treba što prije dobiti", kaže za Source.ba portal Amra Zulfikarpašić .

Upitali smo je za komentar o spornom video snimku koji se pojavio na internetu, u kojem Ivana Marić kaže da su muslimani u BiH sami sebe nazvali Bošnjacima kako ne bi bili "samo muslimani", odnosno da su izmislili ime.

"Gospođu Ivanu Marić ne poznam osobno, nisam čak nikad sa njom razgovarala, ali pratim šta piše i govori, te mislim da mi je njeno razmišljanje meni veoma blisko jer smo svi, prije svega, Bosanci i Hercegovci, bez obzira kako se zovemo i izjašnjavamo na kraju. Ja se trudim da poštujem sve one koji se izjašnjavaju kao Srbi, Bošnjaci, Hrvati, Romi i slično jer je to ustavna kategorija i da uvažavam njihove stavove. Ne želim da upadam u zamku poređenja raznih tonskih zapisa u kojima se na najbrutalniji način dogovaraju političari o transferima, pljačkama i korupciji, sa zapisom u kojem Ivana ne negira i ne vrijeđa nikog, pa ni mene kao Bošnjakinju koja sam u svom životu, u rubrici nacionalnost, živući u raznim političkim sistemima, morala tri puta promjeniti naziv nacionalnosti", kaže Amra.

Također, komentirajući posljednji status Ivane Marić, Zulfikarpašić je na Facebooku napisala sljedeće:

"Nisam ni sumnjala da će SDA lobanjama zasmetati Ivana Marić. Nakon svih verbalnih eskapada bivšeg gradonačelnika Skake, zasmetala im je jedna obrazovana, domoljubna, građanski orjentirana, reprezentna osoba. Ona smeta? Na nju su sručili baš danas, na Dan žena, svu svoju medijsko-botovsku mašineriju. Nisu im smetali njihovi neuki primitivci i lopovi zbog kojih smo se, ni krivi ni dužni, stidili i koji su nas u tešku bijedu svalili, ali im smeta Ivana Marić. Nadam se da Naša stranka ima dovoljno mu** da ne odustane od naše Ivane koja se, unatoč sramnim podvalama, neće nikad promjeniti i super će obnašati dužnost zamjenice gradonačelnika Sarajeva. Ivana, ja sam uz tebe, a ostali nek se redaju", napisala je Zulfikarpašić.

Danas smo je pitali šta to treba da znači? Da sada isključimo "SDA lobanje" iz cijele priče. Znači li to, po njoj, da kome god je zasmetala Ivanina izjava i koga god da je Ivana Marić uvrijedila, da je "SDA lobanja", kako navodi Zulfikarpašić, iako naprimjer, taj kome je to zasmetalo, nema nikakve veze sa tom političkom opcijom, odnosno sa SDA?

"To mene upućuje na SDA metode po kojima oni mogu vrijeđati koga hoće i kad hoće, a vrlo su 'senzibilni' kad sebi prisvaja titulu predstavnika i zaštitnika jednog naroda. To je okretanje pileta naopako, skretanje pažnje sa epidemiološke situacije i krađe, na Ivanu Marić. To je poruka koju ja čitam ovako: 'Gazićemo vas, a vi šutite'.  Kad sam govorila o 'SDA lobanjama' mislila sam na stranačke botove i one koji više od 25 godina kradu, ugnjetavaju i osiromašuju ovaj cijeli narod (bez nacionalnog prefiksa). Isto to mislim i na predstavnike drugih nacionalističkih stranaka. Moram biti oprezna, pa molim da napravite distinkciju između pripadnika stranaka i naroda. Ovu divnu zemlju BiH još uvijek čine Bošnjaci, Hrvati, Srbi, Jevreji, Romi i svi ostali koji, svi zajedno, umiru od korone bez vakcina i ispravnih respiratora. Ali, to nije bitno koliko će nas kopati, nego šta je rekla Ivana prije 20 godina", rekla je na kraju razgovora za Source.ba portal Amra Zulfikarpašić.

Novinar: Haris Ahbabović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.