8.4.2021. 17:58
5
"Bilo je natpisa na nekim portalima da mi je Sebija Izetbegović platila da pričam o njoj. Doktorica je mojoj ženi rekla da kupi Lysobact i da se ne brine, mi sutradan na kontrolu žena ima upalu pluća"
FOTO: Selver i njegov sin, r. Mehmed
Sve je više osoba u Bosni i Hercegovini koji su teško prebolovali koronavirus ili su se spasili u posljednji trenutak.

Selver Efendić iz Sarajeva i njegova porodica doživjeli su neviđenu tragediju jer su izgubili svog sina Mehmeda, 23-godišnjeg mladića, koji je nedavno premio od koronavirusa.

I sam Selver je odmah nakon toga prebolovao tešku koronu, kao i njegova supruga koja se još oporavlja, te Selverova sestra koja je, kako nam on kaže u razgovoru, jedva preživjela sve.

"Da vam odmah na početku kažem. Ja sam član SDP-a, ne volim SDA, ali ovo što me je zadesilo moram da kažem da su jedino kako treba odreagovali doktori gore sa KCUS-a, Sebijini ljekari. Vodao sam Mešu po doktorima dva-tri dana, niko ga nije htio pogledati. Porodična medicina - to je smrt. Preko nekog reda sam, u konačnici, stigao do Covid ambulante. Ljudi su bili ekstra dobri, preko reda su me pustili, snimili nalaze i zovnuli Hitnu pomoć", rekao je nedavno za naš portal Selver Efendić.

Cijelu priču koju smo donijeli prije nekoliko sedmica možete pročitati OVDJE.

Danas je Selver za naš portal ispričao detalje svojih novih borbi, te nas je zamolio da na početku nešto sam kaže. Poručio je sljedeće:

"Kroz sve ovo što sam proživio u proteklih nekoliko dana imam potrebu da nešto kažem. Najveći živući heroj koji trenutno postoji u BiH je Muriz Memić, otac od Dženana Memića. To sam shvatio kroz lažne natpise koji su se pojavili u medijima nakon smrti mog Meše. Moram tu spomenuti i roditelje od malene Nadin. Kada sam pohvalio KCUS, ja nisam direktno pohvalio Sebiju Izetbegović, nego odjel na kojem je ležao moj Mehmed i ljude koji su mi pomogli. Bilo je natpisa na nekim lažnim portalima da mi je Sebija Izetbegović platila da pričam o njoj. Ne dao Bog nikome. Nikakve veze nema. Nikada neću moći shvatiti nekoga ko nije dao da se dijete liječi u bolnici, to slobodno napišite. Mala Nadin nije nikome ništa kriva i hvala Bogu da se to dijete izvuklo. Ne može gori čovjek da bude od onoga koji nije dao da se dijete liječi u bolnici. Hvalio sam svakoga ko mi je pomogao ili barem jednu lijepu riječ o Meši rekao", rekao je danas za naš portal Selver Efendić.

Efendić dodaje da je njegov sin na KCUS-u, uprkos svim natpisima u posljednjih nekoliko dana u medijima, imao odlične uslove na odjelu na kojem je ležao.

"Imao je na C3 odjelu izuzetnu njegu, jer imamo prijatelja koji su ga obilazili. Nije mu ništa falilo i to je istina", kaže Efendić.

Gotovo cijela Efendićeva porodica je pretrpila pravi pakao zbog koronavirusa, a sestra mu se također jedva spasila od ove pošasti.

"Sestra mi je ležala u državnoj bolnici (Opća bolnica), imala je ekstra uslove. Odavde je Hitna odvukla i onda su joj propisali onaj skupi lijek. Zahvaljujući osoblju te bolnice, ona je preživjela. Nemam razloga da ikoga lažem. I supruga sada ima blažu upalu pluća. Mi se sada liječimo privatno, posuđujemo pare, jer nemamo vremena da se liječimo po bolnicama. I ako snimiš pluća, čekaj nalaze, čekaj sve. Doktorica opće prakse mojoj ženi je rekla da kupi Lysobact i da se ne brine, mi sutradan na kontrolu žena ima upalu pluća. Da smo je poslušali doktoricu porodične medicine, Bog zna šta bi od nje bilo", ističe Selver za Source.ba portal.

Na kraju smo ga upitali kako provodi teške dane zbog činjenice da mu sina više nema, te da njegova porodica sada vodi višestruke bitke oko korone.

"Kako sam? Nikako! Oboje smo loši i supruga i ja. Na tabletama smo svi. Ja ne mogu opisati bol. Svako jutro, svaki sat, sve kontam probudit će se. Strah te opet kome će dalje šta biti. Više bih volio otići na liniju, kao u ratu, nego doktoru ponovo da idem. Šta će meni reći ili nekome drugom, strah", rekao je Selver Efendić na kraju razgovora za Source.ba portal.

Novinar: Haris Ahbabović

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.