19.7.2021. 15:26
1
Mirsad Purivatra objasnio ko sve finansira i puni budžet SFF-a koji iznosi preko tri miliona KM: 30 posto plaća država, 30 posto plaćaju sponzori
Sarajevo Film Festival (SFF) će se ove godine, ukoliko ne bude pogoršanja epidemiološke situacije, odvijati uz prisustvo publike i gostiju i očekujemo da će to biti Festival koji će bar dijelom podsjetiti na atmosferu koju smo imali predhodnih godina prije pandemije – izjavio je danas direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Povodom predstojećeg 27. SFF-a, koji će biti održan od 13. do 20. augusta, na konferenciji za novinare objavljeni su članovi žirija Takmičarskog programa – igrani film, te predstavljen novi glavni sponzor Festivala - UniCredit Bank.

Predsjednica tog žirija je glumica Jasna Đuričić (Srbija), a ostali članovi su: reditelj i scenarist Mike Cahill (SAD), rediteljica i scenaristica Lili Horvát (Mađarska), umjetnička direktorica Viennalea - Međunarodnog filmskog festivala u Beču Eva Sangiorgi (Austrija) te izvršni direktor u AFC – Austrian Film Commision Martin Schweighofer (Austrija).

Purivatra je kazao da su u vrlo konstruktivnoj saradnji sa Vladom KS i čitavim Kriznim štabom prije par dana dobili i zvaničnu odluku o formatu SFF-a, odnosno uslove pod kojima se može odvijati Festival. Kapaciteti sala će sigurno biti smanjeni prema mjerama i vrlo detaljnim uputama koje su dobili od Kriznog štaba KS, o čemu će detaljnije obavijestiti u narednom periodu. Pri tome se, kako je dodao Purivarta, koriste sva iskustva koja su dosad imali svjetski filmski festivali ili neke druge kulturne institucije.  

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Kenan Ćemo

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.