19.9.2021. 9:50
4
Ovo je lokacija na Dobrinji gdje Hifa Oil pravi terminal zbog kojeg se građani boje za vlastitu sigurnost i zagađenje vode
Grupa građana iz naselja Dobrinja, koji negoduju zbog plana kompanije Hifa Oil da pored sarajevskog aerodroma gradi kompleks koji uključuje terminal za avionsko gorivo, prije tri dana su opet napravili proteste jer, kako kažu, strahuju za vlastitu sigurnost.

Oglasio se i načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić, koji je došao na proteste kako bi pojasnio građanima o čemu se radi.

"Općina Novi Grad je izdala građevinsku dozvolu za gradnju tih objekata, uz saglasnosti svih ostalih institucija koje se bave i ekološkim i sgurnosnim standardima. Po mom ličnom mišljenju, prevelika zabrinutost nema neko veliko utemeljenje", rekao je Efendić na skupu.

On je poručio da Općina ne može sada poništiti dozvolu koju su dali Hifi, te da bi bili suočeni sa tužbom.

"Šta je problem kod vodozaštitne zone: Šta god vi prospete u ovu zemlju, doći će u našu vodu. Jedan gram goriva može zagaditi million litara vode", rekao je na skupu Anes Podić iz Eko akcije.

Iz kompanije Hifa Oil tvrde da građani nemaju razloga za brigu, te da će sve biti izgrađeno po najsavremenijim standardima.

O čemu se radi, kakvi su radovi u toku, te gdje se nalazi spomenuta lokacija, pogledajte u nastavku!

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Kenan Ćemo

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.