20.9.2021. 10:56
0
"Silovali su me na krovu, a prijetili su mi i nožem. Uperili su pištolj u mene, tri puta su mi provaljivali u stan!"
U intervjuu kojeg je legendarna Madonna snimili prije osam godina, govorila je o nekim manje poznatim i šokantnim dijelovima svog odrastanja i života.

U intervjuu za Harper's Baazar govorila je o svojim počecima, kao i o stvarima koje su promijenile njezin pogled na svijet.

'Mnogi su mislili kako sam čudna. Nisam imala puno prijatelja. No, sve se na kraju dobro završilo, jer kad nisi popularan i kad nemaš bogat društveni život, imaš više vremena fokusirati se na svoju budućnost. Za mene je to bio odlazak u New York i postati prava umjetnica. Imati mogućnost izraziti svoje osjećaje bez kompromisa', kaže Madonna o svojim mlađim danima.

'Ako ne mogu biti odvažna na svom poslu ili u svom životu, onda ne vidim puno smisla u svom postojanju na ovoj našoj planeti', dodaje pop kraljica.

Teški dani u New Yorku

No nije sve bilo jednostavno... Madonna je priznala kako je u početku trpjela nasilje i uvrede na svakom koraku. 

'New York nije bio sve što sam mislila da će biti. Nije me dočekao raširenih ruku. Prve godine uperili su pištolj u mene. Bila sam silovana na krovu, a prijetili su mi i nožem. 

U stan su mi provalili čak tri puta iako nisam imala ništa vrijedno osim radija', sjeća se Madonna i dodaje: 'Preživjela sam, osjećala sam se živom, no bila sam potpuno preplašena'.


Ko je, zapravo, Madonna?

Madonna (rođena kao Madonna Louise Ciccone; 1958.) je američka pjevačica, tekstopisac, glumica, redateljica, plesačica i zabavljačica. Prodala je više od 300 miliona svojih albuma u cijelom svijetu. Guinnessova knjiga rekorda ju je proglasila najuspješnijim ženskim izvođačem svih vremena. 

Časopis Time ju je proglasio jednom od "25 najutjecajnijih žena prošlog stoljeća" zbog njezine utjecajne uloge u savremenoj muzici, zbog konstantnih promjena u muzici i izgledu, te zbog slobode i autonomije od muzičke industrije. Kritičari su hvalili njezinu raznoliku produkciju koja je poznata po tome što je uvijek vezala i neke kontroverze uz sebe. U javnosti je poznata i po nazivu 'Kraljica popa'.



Rođena je u Bay City, Michiganu, a 1977. seli se u New York City kako bi se bavila modernim plesom. Nakon pokušaja pjevanja u nekoliko pop grupa, 1983. godine izdaje debitantski album. 

Zatim je uslijedila serija albuma koja joj je donijela ogroman uspjeh i popularnost, a pomicala je granice u tekstovima pjesama u popularnoj muzici i vlastitu predodžbu u svojim muzičkim videima, koji su se učvrstili na MTV-u. Tokom cijele karijere, većina pjesama je dospjela na prva mjesta ljestvica, od kojih su najprepoznatljivije "Like a Virgin", "Papa Don't Preach", "Like a Prayer", "Vogue", "Frozen", "Music", "Hung Up", i "4 Minutes".

Pojavljivanje u filmu

Karijera joj je poboljšana pojavljivanjem na filmskom platnu i to 1985. godine, iako je primila raznolike komentare. Odobravanje od strane kritičara, kao i Zlatni globus za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu je dobila za ulogu u filmu 'Evita' (1996.), ali za ostale uloge je primala velike kritike. Od ostalih Madonninih poduhvata, najznačajniji su da je modna dizajnerica, spisateljica knjiga za djecu, filmska režiserka i producentica. Smatra se poslovnom ženom. 



1992. godine je zajedno s Time Warnerom osnovala diskografsku kuću Maverick, a 2007. je sklopila do tada nevjerojatan ugovor vrijedan 120 miliona dolara s Live Nationom.

Madonna je dobila svoje mjesto u Rock and Roll Hall of Fame. 2012. godine VH1 ju je proglasio "najvećim ženskim imenom muzike".

(Haris Ahbabović)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.