14.7.2016. 22:07
0
Pokemon manija: Igrica koja je zaludjela svijet skriva opasnost za vaš pametni telefon
Prva Pokemon igra namijenjena mobilnim uređajima odmah se raširila širom svijeta, iako je službeno dostupna samo u Sjedinjenim Državama, Australiji i Novome Zelandu.

Ali, postoji jedan veliki problem. Igra koristi GPS, grafički procesor, radio, glavnu kameru, a uz to zahtijeva od igrača da mu ekran cijelo vrijeme bude osvijetljen kako bi mogao vidjeti vani, i sve to konstantno tijekom igranja. Rezultat svega toga je izrazito brzo potrošena baterija mobilnog uređaja, piše cnet.

Tako za 30 minuta korištenja Pokemon Go potroši 15% baterije, Facebook 5%, Spotify (offline playback) 0%, a Pokemon Go i Spotify zajedno potroše 17% baterije.

Radi se o jednoj od najzahtjevnijih aplikacija po potrošnji baterija, tako da je njegov proizvođač, studio Niantic objavio kako rade na tome da korisnici uskoro mogu ipak malo duže juriti okolo i loviti pokemone.

Igra ima i funkciju ‘battery saver’ (štednja baterije), ali izgleda da ona baš i nije pretjerano učinkovita.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.