15.7.2016. 19:33
0
Pokemanija zavladala: Pokemone planiraju lansirati u 200 država
Vijest koja će veseliti aktivne igrače je i da kompanija radi na povećanju serverskih kapaciteta kako bi mogli podržati nagli rast broja igrača.

Iako su dostupni u malom broju zemalja, Pokemon Go već je sada apsolutni mobilni hit u cijelom svijetu. No, prava najezda tek stiže. John Hanke, direktor Niantica, rekao je za Reuters kako žele igru lansirati u otprilike 200 zemalja i to relativno brzo. U posljednja dva dana igra je stigla i u Europu, a nakon Njemačke u lov za malim čudovištima su krenuli Britanci, prenosi 24sata.hr.

Ali, vijest koja će veseliti aktivne igrače je i da kompanija radi na povećanju serverskih kapaciteta kako bi mogli podržati nagli rast broja igrača.  Zbog globalne pomame za Pokemonima, Nintendu je vrijednost dionica skočila za 77 posto i to na najvišu razinu u posljednjih šest godina. Kompaniji je tako u posljednjih nekoliko dana ukupna vrijednost narasla za 15 milijardi dolara.  Hanke nije htio govoriti detaljnije o rasporedu za lansiranje na nova tržišta, ali njihovom prethodniku Ingressu trebalo je mjesec-dva kako bi došli do tog broja zemalja. Uskoro stižu na japansko tržište, a rješavaju i probleme s kartama u Južnoj Koreji. I Kinezi bi tehnički mogli dobiti igru, ali ono što ih ograničava su propisi. 


(Anesa Agović)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.