19.7.2016. 12:59
0
Pokemoni udvostručili vrijednost Nintenda
Vrijednost japanske tehnološke kompanije "Nintendo" udvostručena je na berzi zahvaljujući popularnosti igrice "Pokemon go", koja je predstavljena ranije ovog mjeseca.

Trgovanje akcijama ove kompanije danas je okončano sa njenom ukupnom vrijednošću od 42,4 milijardi dolara. Rekord je postavljen u petak, 15. jula, kada je vlasnika promijenilo čak 4,5 milijardi akcija ove firme. 

Eurogamer prenosi da investitori žure da kupe akcije "Nintenda", iako će korist od igrice imati samo indirektno. 

"Nintendo" je, zahvaljujući popularnosti igrice u kojoj učesnici sakupljaju mala čudovišta uz pomoć svojih pametnih telefona u realnom svijetu, po vrijednosti prestigao kompaniju "Sony", čija je tržišna vrijednost oko 40 milijardi dolara. 

Pokemoni nisu donijeli korist samo "Nintendu", nego i lancu brze hrane "McDonald's", koji je u Japanu počeo prodaju paketa sa hranom sa temom popularne igrice, što je odmah rezultovalo povećanjem prodaje i rastom vrijednosti akcija ove američke firme. 

Eurogamer zaključuje tekst novom poslovicom: "Kuda idu Pokemoni - novac ih prati". 

(SRNA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.