24.7.2016. 21:56
0
Oni koji po cijeli dan love Pokemone ipak nisu "ludi": Zaradite novac hvatajući Pikachua i ekipu
Nakon što je Pokemon "ludilo" zavladalo svijetom, sada je na redu nova "zaraza" koja također ima veze s Pokemonima. Riječ je o prodaji na naloga na e-Bayu. Na internetu se pojavila informacija da je jedan gejmer prodao nalog za skoro 9.000 eura.

Pojedini igrači koji su na zavidnom nivou počeli su svoje naloge nuditi onima koji su manje uspješni ili jednostavno lijeni. Priznat ćete da uopšte nije riječ o lošoj zaradi za par dana igranja igrice na mobilnom telefonu, a vijest je mnoge nagnala da dvaput razmisle o tome jesu li zaista baš toliko ludi oni koji po čitav dan hvataju digitalne likove.

Podsjetimo, nakon povećanja od 9,3 posto, nakon objave igre prošle sedmice, akcije japanske kompanije su porasle još 24,52 posto u ponedeljak, na ukupno 193 dolara (ovo je najveći jednodevni rast, još od 1983. godine). Sve ovo je dodalo 7,5 milijardi dolara na tržišnu vrijednost kompanije, piše Telegraf. 

Bilo kako bilo, ukoliko igrate Pokemon Go ili tek namjeravate da počnete, cilj je naprosto svog pokemon trenera napraviti što snažnijim. Na YouTubeu postoji jako puno savjeta kako se to može postići (tražite Pokemon Go Tips and Tricks). Gejmer iz Brightona pomenuti novac zaradio tako što je prodao pokemon trenera koji je bio na 23. nivou.  

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.