29.7.2016. 17:21
0
Nintendo NX će biti hibridna igračka konzola
Nintendo NX biće prenosna, ali i kućna konzola za igranje sudeći po posljednjim glasinama o novoj konzoli japanske firme.

NX bi mogao biti neka vrsta tableta sa odvojivim upravljačima sa obije strane uz mogućnost povezivanja sa TV uređajima za tradicionalniju, kućnu varijantu gejminga. Uređaj će, umjesto diskova, igrice čitati sa posebne vrste kertridža poput onih na SNES konzolama decenijama unazad, a zbog prevelikih razlika u tehnologiji i dizajnu hardvera igrice sa Wii U konzole neće raditi na NX-u.

Ova ručna gejming konzola biće opremljena sa 32GB skladišne memorije kompanije Macronix. Uz to, proizvođač grafičkih komponenti NVIDIA će nakon procesora za Sony PS3, svojim Tegra X1 teraflopnim mobilnim procesorom navodno opskrbiti i najnoviju konzolu Nintendo-a. Uprkos informacijama koje su cirkulisale, NX neće pokretati Android, već operativni sistem razvijen od strane Nintenda.
 
Ranije je nagoviješteno da će NX podržavati ultra visoku definiciju (UHD) i striming od 60 frejmova po sekundi.
 
Iz japanske kompanije su prethodno kazali da će NX predstavljati značajno odstupanje od Wii i Wii U konzola, opisavši ga kao nešto “jedinstveno i drugačije”. Zvanično predstavljanje konzole Nintendo NX zakazano je za septembar, a na prodajne police bi trebala stići u martu sljedeće godine.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.