11.8.2016. 21:35
0
Umjesto odziva Novosađana, novinari se pokazali zainteresovaniji za lov na Pokemona
Masovno lovljenje Pokemona u Novom Sadu, zakazano za danas u 18 sati na centralnom Trgu slobode u Novom Sadu, koji je uredno prijavljeno policiji umesto više od 2.000 Novosađana koji su se posredstvom Facebook stranice prijavili za učešće u ovoj igri na otvorenom, kod spomenika Svetozaru Miletiću pojavilo se najviše novinara, dva policajca te jedan četrnaestogodišnjak i organizatorka, javlja Anadolu Agency (AA).

Dvadesetak novinara sa željom da isprate poteru za Pokemonima u pešačkoj zoni Novog Sada nisu imali mnogo sagovornika za temu, ali su se neki od njih i sami okušali u traženju čudnovatih živuljki koje su nastale u seriji "Pokemon", a nedavno uobličeni u igrici za mobilne telefone "Pokemon Go".

Katarinu Stojiljković, organizatorku "Lova na Pokemone u Novom Sadu", iako je akcija najavljena na Facebook stranici, nije obeshrabrio mali odziv sugrađana, i najavila je novu akciju uskoro, isto u Novom Sadu.

U policijskom izveštaju koji je izdiktiran u "motorolu" čulo se: "Niko nije došao, sem dvadesetak novinara i jednog deteta koga su opkolile kamere."

Stojiljković je izjavila da je na ideju došla pošto je slična akcija organizovana u Beogradu, a igra "Pokemon Go" je popularna u celom svetu.

"Želeli smo u dogovoru s jednom organizacijom za zaštitu životinja da, ako odziv bude masovan, postavimo kutiju za donaciju. Takođe, hteli smo da razgovaramo s ljudima i ukažemo na to da je bilo nezgoda i nesreća i da su se neki ljudi povredili u poteri za Pokemonima i zato treba biti oprezan. Ideja je bila da se igra održi u centru Novog Sada i da onaj ko prvi uhvati tri Pokemona dobije popust u kompjuterskoj radnji", kaže Katarina i nada se da će sledećeg puta biti znatno više onih koji će se osim ispred kompjutera i klikom za učešće pojaviti i na gradskom trgu.

Pošto se u Srbiji "Pokemon Go" još ne može skinuti ova igra, ona se skida preko application maila i otvoranjem s naloga, nakon čega se prati mapa, slična Google mapi prema kojoj se igrač navodi u pravcu Pokemona, a ukupno ih ima 250. Katarina je do sada ulovila 30.

"Cilj ove akcije je bio da se vidi kolika će biti zainteresivanost Novosađana, ali i da ukažemo ljudima da ova igra ima pozitivnu stranu i da treba biti oprezan tokom igranja kako ne bi došlo do povrede", kazala je organizatorka.

Što se Novosađana tiče, akcija je uspešno prošla na Facebooku, a što se tiče odziva novinara, organizatorka svakako može da bude zadovoljna, a mnogi Pokemoni ostali su neulovljeni u centru Novog Sada.


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.